Tart od kajsija

Kako napraviti jednostavan tart od kajsija

Očuvajte slatko i jednostavno sa našim jednostavnim receptima za tart. Postoji čitav svet deserata za istraživanje! A sa našim ukusnim receptima za tart od kajsija, sigurno ćete pronaći novi omiljeni desert. Ovi ukusni kolači punjeni i posuti voćem su klasičan desert koji je savršen za završetak bilo kog obilnog i zadovoljavajućeg obroka. Bilo da je sladak ili slan, naši recepti za tart su idealni desert za poslužiti vašim voljenima.

Sastojci:
  • 1 list lisnatog testa
  • 4 sveže kajsije, isečene na kriške
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašika rastopljenog maslaca
  • Šećer u prahu, za posipanje
Uputstvo:
  1. Zagrejte rernu na 375°F (190°C) i obložite pleh za pečenje papirom za pečenje.
  2. Razvucite list lisnatog testa na pripremljenom plehu.
  3. U činiji, pomešajte kriške kajsija sa šećerom i ekstraktom vanile dok se dobro ne oblože.
  4. Naređajte kriške kajsija na lisnato testo, ostavljajući ivice testa slobodne.
  5. Preklopite ivice lisnatog testa preko kajsija, stvarajući rustičan oblik tarta.
  6. Premažite rastopljeni maslac preko izloženih ivica lisnatog testa.
  7. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta, ili dok lisnato testo ne postane zlatno smeđe i hrskavo.
  8. Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre posipanja šećerom u prahu.
  9. Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.