Kako napraviti Bantam Bagels
Napravite ukusne Bantam Bagels, mekane poslastice inspirisane Starbaksom. Ove savršeno zlatno pečene poslastice su punjene kremastim krem sirom.
Sastojci:
- 227g krem sira
- 300ml veoma tople vode
- 1 kesica instant kvasca
- 1 kašika tamnog smeđeg šećera
- 2 kašičice soli
- 1 kašika kanola ulja
- 500g brašna za hleb
Za preliv bagela:
- 2l vode
- 2 kašike tamnog smeđeg šećera
- 1 kašika sode bikarbone
Uputstvo:
- Isecite krem sir na 22 dela i zamrzavajte.
- Sipajte toplu vodu u posudu miksera sa nastavkom za testo. Pospite kvasac i tamni smeđi šećer. Ostavite 5 minuta.
- Dodajte so, kanola ulje i 2 šolje brašna. Dodajte ostatak brašna dok ne dobijete testo.
- Mesite testo na pobrašnjenoj površini nekoliko minuta dok ne postane glatko i elastično. Stavite testo u posudu podmazanu puterom ili uljem, stavite je u hladnu rernu i ostavite da se diže 1 sat.
- Ispresujte testo, kratko ga premesite i podelite na 22 dela.
- Zamotajte svaki deo testa oko dela zamrznutog krem sira, zatvorite testo i oblikujte lopticu. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje.
Prelivn bagela:
- Zagrejte rernu na 450 stepeni Farenhajta (oko 230 stepeni Celzijusa). U velikoj šerpi, sipajte vodu, smeđi šećer i sodu bikarbonu. Pustite da provri.
- Koristeći rupičastu kašiku, stavljajte nekoliko loptica bagela u ključalu vodu. Kuvajte 15 sekundi, ocedite ih na kašiku i vratite na pleh.
- Pecite 12 do 15 minuta dok bageli ne postanu zlatno smeđi i pečeni.
- Poslužite i uživajte.
Bantam Bagels nudi priliku da osetite ukusne zalogaje koji će oživeti vašu strast prema kulinarstvu.