Bantam Bagels

Kako napraviti Bantam Bagels

Napravite ukusne Bantam Bagels, mekane poslastice inspirisane Starbaksom. Ove savršeno zlatno pečene poslastice su punjene kremastim krem sirom.

Sastojci:

  1. 227g krem sira
  2. 300ml veoma tople vode
  3. 1 kesica instant kvasca
  4. 1 kašika tamnog smeđeg šećera
  5. 2 kašičice soli
  6. 1 kašika kanola ulja
  7. 500g brašna za hleb

Za preliv bagela:

  1. 2l vode
  2. 2 kašike tamnog smeđeg šećera
  3. 1 kašika sode bikarbone

Uputstvo:

  1. Isecite krem sir na 22 dela i zamrzavajte.
  2. Sipajte toplu vodu u posudu miksera sa nastavkom za testo. Pospite kvasac i tamni smeđi šećer. Ostavite 5 minuta.
  3. Dodajte so, kanola ulje i 2 šolje brašna. Dodajte ostatak brašna dok ne dobijete testo.
  4. Mesite testo na pobrašnjenoj površini nekoliko minuta dok ne postane glatko i elastično. Stavite testo u posudu podmazanu puterom ili uljem, stavite je u hladnu rernu i ostavite da se diže 1 sat.
  5. Ispresujte testo, kratko ga premesite i podelite na 22 dela.
  6. Zamotajte svaki deo testa oko dela zamrznutog krem sira, zatvorite testo i oblikujte lopticu. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje.

Prelivn bagela:

  • Zagrejte rernu na 450 stepeni Farenhajta (oko 230 stepeni Celzijusa). U velikoj šerpi, sipajte vodu, smeđi šećer i sodu bikarbonu. Pustite da provri.
  • Koristeći rupičastu kašiku, stavljajte nekoliko loptica bagela u ključalu vodu. Kuvajte 15 sekundi, ocedite ih na kašiku i vratite na pleh.
  • Pecite 12 do 15 minuta dok bageli ne postanu zlatno smeđi i pečeni.
  • Poslužite i uživajte.

Bantam Bagels nudi priliku da osetite ukusne zalogaje koji će oživeti vašu strast prema kulinarstvu.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.