Uskršnji slani rolat sa palačinkama

Bliži nam se praznik – Uskrs. Verujemo da svi za praznike dodaju koju kilu viška, zbog ukusne trpeze. Ove godine na vašoj trpezi mora se naći slani rolat, za koji vam ostavljamo recept. Probajte i uverite se kako je ukusan.

Od namernica je potrebno:

4 palačinke, 6 jajeta, 10 kašika brašna, 1 kašičica soli, 150 sitnog ili krem sira, 2 veće pečene crvene paprike, 100g tanko sečene četvrtaste pizza šunke, 2 rendana kisela pršuta, 5 lista „Gauda“ tost sira, 10 kašika kislele pavlake.


Priprema

Ispeći palačinke na uobičajen način od jaja, brašna i mleka. Pleh za pečenje dimenzija 40x35cm naljutiti I staviti papir za pečenje, brašno, pšenični griz i na kraju sitno seckani obareni spanać. Sve lepo sjediniti I sipati u pleh za pečenje.

Peći koru u rerni predhodno zagrejanoj na 200C nekih 10 minuta. Pečenu još vruću koru odmah izvaditi iz pleha I prebaciti preko vlažne kuhinjske salvete, pa je pažljivo uviti u rolat I ostaviti da se ohladi.

Na radni sto staviti alualuminijumsku foliju po potrebi (malo više od veličine kore), staviti ohlađenu koru i preko čitave površine premazati sir, a zatim samo na jednom kraju staviti pečene paprike (predhodno ih preseći i raširiti kao knjigu).

Preko paprika premazati 2 kašike kisele pavlake i staviti tanko sečenu pizza šunku. Na dve pripremljene palačinke premazati po dve kašike kisele pavlake i posuti ih rendanim kiselim krastavčićima. Urolati ih.

Druge dve palačinke premazati sa dve kašike kisele pavlake i posuti sa malo sitno seckanog peršuna. Preko pizza šunke poređati tost sir, a zatim poređati palačinke. Prvo dve sa krastavčićima, a zatim do njih i druge dve sa peršunom.

Pažljivo pomoću aluminijumske folije uviti rolat, dobro ga stegnuti rukama kako bi sve lepo „leglo“ i ostaviti preko noći da odstoji u frižideru i dobro se ohladi. Sutradan iseći na željene parčiće i poslužiti.

Ostavite komentar