Kaserola sa mlevenim mesom i pirinčem

Kaserola sa mlevenim mesom i pirinčem je veoma hranljiva i odlična za ručak ili večeru. Pravi se sa nemasnim mlevenim mesom, zelenim pasuljem, kukuruzom, mocarelom i divljim pirinčem. Potrebno je samo 30 minuta da se ispeče!

Sastojci:

  • 450g nemasnog mlevenog mesa
  • 155g žutog luka (1 komad), veliki, iseckanog na kockice
  • 2 kašičice belog luka u prahu
  • 225g paradajz sosa
  • 1 šolja integralnog pirinča, kuvanog
  • 1 šolja pileće supe
  • 1 šolja kisele pavlake
  • 2 šolje mocarela sira, rendanog i podeljenog
  • 3 supene kašike maslinovog ulja
  • So i biber po ukusu

Za posluživanje:

  • Mešano povrće (kukuruz, zeleni grašak i šargarepe), kuvano po vašem izboru

Uputstvo:

  1. Zagrejte rernu na 175 stepeni Celzijusa. Dok se rerna zagreva, premažite vatrostalnu posudu veličine 23×33 cm.
  2. U velikom tiganju zagrejte ulje pa dodajte i propržite luk kratko.
  3. Dodajte mleveno meso u tiganj i pržite ga oko 7 minuta dok meso ne postane dobro isprženo. Ocedite višak masnoće.
  4. Smanjite temperaturu na srednju, a zatim dodajte pirinač, paradajz sos, supu, jednu šolju sira i beli luk u prahu.
  5. Mešajte sastojke dok se dobro ne sjedine i krčkajte ih 3 minuta.
  6. Posolite i pobiberite po ukusu i prilagodite začine prema potrebi.
  7. Prebacite smesu u pripremljenu vatrostalnu posudu i pecite je u rerni 15 minuta.
  8. Dok čekate da kaserola završi pečenje, pomešajte preostalu 1 šolju rendanog sira i kisele pavlake u maloj posudi.
  9. Nakon 15 minuta, rasporedite smesu sa sirom preko kaserole i pecite je još 15 minuta.
  10. Kada je kaserola gotova, ostavite je da se kratko ohladi, a zatim je poslužite sa približno 1 kašikom mešanog povrća.
  11. Uživajte u ovom ukusnom obroku!

Kaserola sa mlevenim mesom i pirinčem je jelo u kojem ćete uživati i poželećete da je spremate iznova i iznova!

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.