Kaserola sa mlevenim mesom i pirinčem je veoma hranljiva i odlična za ručak ili večeru. Pravi se sa nemasnim mlevenim mesom, zelenim pasuljem, kukuruzom, mocarelom i divljim pirinčem. Potrebno je samo 30 minuta da se ispeče!
Sastojci:
- 450g nemasnog mlevenog mesa
- 155g žutog luka (1 komad), veliki, iseckanog na kockice
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 225g paradajz sosa
- 1 šolja integralnog pirinča, kuvanog
- 1 šolja pileće supe
- 1 šolja kisele pavlake
- 2 šolje mocarela sira, rendanog i podeljenog
- 3 supene kašike maslinovog ulja
- So i biber po ukusu
Za posluživanje:
- Mešano povrće (kukuruz, zeleni grašak i šargarepe), kuvano po vašem izboru
Uputstvo:
- Zagrejte rernu na 175 stepeni Celzijusa. Dok se rerna zagreva, premažite vatrostalnu posudu veličine 23×33 cm.
- U velikom tiganju zagrejte ulje pa dodajte i propržite luk kratko.
- Dodajte mleveno meso u tiganj i pržite ga oko 7 minuta dok meso ne postane dobro isprženo. Ocedite višak masnoće.
- Smanjite temperaturu na srednju, a zatim dodajte pirinač, paradajz sos, supu, jednu šolju sira i beli luk u prahu.
- Mešajte sastojke dok se dobro ne sjedine i krčkajte ih 3 minuta.
- Posolite i pobiberite po ukusu i prilagodite začine prema potrebi.
- Prebacite smesu u pripremljenu vatrostalnu posudu i pecite je u rerni 15 minuta.
- Dok čekate da kaserola završi pečenje, pomešajte preostalu 1 šolju rendanog sira i kisele pavlake u maloj posudi.
- Nakon 15 minuta, rasporedite smesu sa sirom preko kaserole i pecite je još 15 minuta.
- Kada je kaserola gotova, ostavite je da se kratko ohladi, a zatim je poslužite sa približno 1 kašikom mešanog povrća.
- Uživajte u ovom ukusnom obroku!
Kaserola sa mlevenim mesom i pirinčem je jelo u kojem ćete uživati i poželećete da je spremate iznova i iznova!