Testenina sa italijanskom pilećom kobasicom i pasuljem

Testenina sa italijanskom pilećom kobasicom, belim kanelini pasuljem, seckanim crvenim biberom i rendanim sirom – nema reči da opišu koliko je ukusno!

Služi za: 6 osoba

Testenina sa italijanskom pilećom kobasicom i pasuljem, sastojci:

  • 280 g testenine, pšenična ili bez glutena
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 1 srednji luk, iseckan
  • 4 čena belog luka, iseckana
  • 340 g sirove italijanske pileće kobasice, izvađene iz creva (npr. Al Fresco)
  • 120 ml pilećeg bujona bez masnoće ili sa smanjenim sadržajem soli
  • 240 ml kanelini pasulja, oceđenog i ispranog (na primer, Eden)
  • 2 l glavnatog kelja, opranog i isečenog na komade (1 srednja glavica)
  • 30 g rendanog parmezana ili romana sira
  • ¼ kašičice usitnjenog crvenog bibera, po želji
  • so i sveže mleveni biber, po ukusu

Prijatno !!!

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.