Testenina sa italijanskom pilećom kobasicom, belim kanelini pasuljem, seckanim crvenim biberom i rendanim sirom – nema reči da opišu koliko je ukusno!
Služi za: 6 osoba
Testenina sa italijanskom pilećom kobasicom i pasuljem, sastojci:
- 280 g testenine, pšenična ili bez glutena
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 1 srednji luk, iseckan
- 4 čena belog luka, iseckana
- 340 g sirove italijanske pileće kobasice, izvađene iz creva (npr. Al Fresco)
- 120 ml pilećeg bujona bez masnoće ili sa smanjenim sadržajem soli
- 240 ml kanelini pasulja, oceđenog i ispranog (na primer, Eden)
- 2 l glavnatog kelja, opranog i isečenog na komade (1 srednja glavica)
- 30 g rendanog parmezana ili romana sira
- ¼ kašičice usitnjenog crvenog bibera, po želji
- so i sveže mleveni biber, po ukusu
Prijatno !!!
1 Comments