Najveće adrenalinske avanture širom sveta

Mnogo je adrenalinskih avantura u svetu, ali smo vam ovde izdvojili neka putovanja o kojima definitivno vredi razmisliti.

1. Ronjenje sa ajkulama na Karibima

svetu

Između svih mesta za ronjenje sa ajkulama širom sveta, Karibi bi definitivno trebalo da budu na vrhu vaše liste, i to iz dobrog razloga. To nije samo glavna destinacija za ronjenje sa velikim glavatim ajkulama, već tamo migriraju i kit-ajkule svake godine.

Kada se to kombinuje sa mogućnošću ronjenja sa mnogim drugim vrstama ajkula na nekim od najjedinstvenijih tropskih ostrva na svetu, nemate apsolutno nikakav izgovor da ne skočite u vodu i istražujete!

2. Vožnja sandboardingom na vulkanima Nikaragve

Svako može ići na sandboarding, ali jeste li ikada razmišljali da to radite niz stranu aktivnog vulkana? Ako otputujete na odmor u Nikaragvu, zaista imate priliku da to uradite.

Iako prilično zahtevno (konačno, niko vas neće nositi gore i dole po peščanoj dini), putnici u regionu imaju priliku da istraže vrh vulkana Cerro Negro i, kada završe, mogu organizovati sandboarding niz izuzetno strme padine do dna.

Naravno, to nije za slabiće.

3. Obilazak ostrva u Južnom Pacifiku

svetu

Preplavljeni lagunama koje su osenčene bojama plave koje se uklapaju u paletu umetnika, Južni Pacifik pruža mnoštvo prilika koje bi svaki pravi avanturista voleo da istraži.

Ako vam se pruži prilika, provedite neko vreme istražujući ne samo ostrva Tahitija, Fidžija, Kukova ostrva, Mauricijusa, Sejšela i Maldiva, već i ona koja ih okružuju.

Okupite malu grupu prijatelja i provedite barem par meseci u tome.

Naravno, možda će vam biti potrebno da uzmete pauzu sa posla, ali verujte nam kada kažemo da se to “žrtvovanje” isplati.

4. Krstarenje Antarktikom, Južnom Džordžijom i Falklandskim ostrvima

Ako vam vreme i novac idu na ruku, onda je avanturističko krstarenje kroz Antarktik, Južnu Džordžiju i Falklandska ostrva definitivno nešto što treba staviti na listu želja.

Ova krajnja polarna ekspedicija odvešće vas u neke od najudaljenijih divljina na svetu.

Ne samo da ćete imati priliku da vidite pravu lepotu Antarktika, već je vrlo verovatno da ćete videti neverovatne životinje u njihovim prirodnim staništima.

Između kolonija kraljevskih pingvina, kolonija albatrosa, slonovača i mnogo više, teško ćete pronaći bolje iskustvo u Južnom okeanu.

5. Planinarenje do Maču Pikčua i Svete doline

svetu

Smatra se obaveznim putovanjem za mnoge putnike širom sveta, pešačenje do Maču Pikčua je nešto što ne biste smeli propustiti tokom svog putovanja i avanturama širom sveta.

Naravno, ne želite samo da krenete klasičnom stazom – najbolje je proći duži put. Govorimo o planinarenju od Vilkabambe do Maču Pikčua.

Ova petodnevna staza sa noćenjem vodi vas od Vilkabambe, penjući se pet sati uzbrdo preko Asuntina pasa, kroz Yanochocu, silazi u selo Yanatile i (na kraju) do Maču Pikčua.

Ako želite da izbegnete gužve i doživite jedinstveno planinarenje do Maču Pikčua van utabane staze, ovo je malo poznati način da to učinite!

6. Island – Zemlja vatre i leda

Ako se nalazite na prekretnici u životu i treba vam avantura koja će zaista ostaviti utisak, onda je mesto na koje se trebate okrenuti Zemlja vatre i leda – Island.

Ispostavlja se da na našoj planeti nema mnogo neistraženih mesta, međutim, Island se čini jednom od tih poslednjih netaknutih destinacija gde su pejzaži ne samo veličanstveni, već ispunjeni magičnom lepotom koja će očarati svakog putnika koji se usudi da tamo ode.

Pored harmoničnog načina života sa ljudima na Islandu, možete uživati u zadivljujućim pogledima, aktivnim vulkanima, glečerima, vodama bogatim ribom i senzacionalnim primorskim selima.

Da li smo pomenuli fantastičan prikaz polarne svetlosti?

7. Čarolija afričkog safarija

svetu

Nije tajna da Afrika ima neke od najboljih safari destinacija na svetu. I to s razlogom!

Između Južne Afrike, Tanzanije, Kenije, Zimbabvea, Ugande i mnogih drugih zemalja, ovo je deo sveta u koji putujete da biste videli “Veliku petorku“. Ali šta čini ovo putovanje tako izuzetnim?

Činjenica je da mnoge od ovih životinja opadaju zbog sve veće zabrinutosti zbog krize krivolova.

Koju od ovih avantura biste voleli da doživite putujući svetom?

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.