Špagete s paradajzom i mozzarelom

Nema ništa bolje od tople i sveže špagete direktno iz rerne. Za recepte koji su sigurni i ukusni, ne tražite dalje i pratite ove recepte za špagete koji će sigurno privući nove obožavaoce.

Sastojci:

  • 230g špageta
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 konzerva (400g) seckanih paradajza
  • 1 kašičica suvog bosiljka
  • 1/2 kašičice suvog origana
  • 1/2 kašičice ljutog suvog bibera (crvene paprike)
  • so i biber po ukusu
  • 1 šolja rendane mozzarelle
  • 1/4 šolje rendanog parmezana
  • sveže listove bosiljka za dekoraciju

Uputstvo:

  1. Zagrejte rernu na 190°C (375°F). Skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju, ocedite ih i stavite sa strane.
  2. U velikoj tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno iseckan beli luk i kuvajte dok ne zamiriše, oko 1 minut.
  3. Dodajte seckani paradajz, suvi bosiljak, suvi origano, ljuti suvi biber, so i biber u tiganj. Kuvajte 5 minuta, povremeno mešajući.
  4. Dodajte skuvane špagete u tiganj i promešajte da se sjedine sa paradajz mešavinom.
  5. Premestite smesu sa špagetama u vatrostalnu posudu i ravnomerno je rasporedite.
  6. Pospite rendanom mozzarellom i parmezanom preko špageta.
  7. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta, ili dok se sir ne istopi i ne postane blago zapečen.
  8. Ukrasite sveže listovima bosiljka pre posluživanja.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.