Simboličko značenje mandarinskih pataka u Feng-Shui-u

Feng Shui je metafizički sistem koji je razvijen u drevnoj Kini. U Feng Shui-u koristimo mnogo različitih simbola (kineskih i drugih) kako bismo namerno privukli određene energije u naše domove. Kinezi su se oslanjali na prirodni svet kako bi informisali svoj svakodnevni život. U osnovi, Feng Shui je zapravo o povezivanju s ciklusima prirode. Mnogi od simbola s kojima radimo su direktno povezani s prirodom, poput određenih biljaka i životinja. Jedan takav simbol je mandarinska patka koja potiče iz azijske kulture. Predstavljamo vam simboličko značenje mandarinskih pataka u Feng-Shui-u.

Simboli često imaju nekoliko slojeva značenja, i iz njih možemo mnogo toga naučiti. Takođe ih možemo uključiti u svoj dom na mnogo različitih načina. Možete uneti Feng Shui simbol u svoj dom putem umetnosti ili drugih dekorativnih predmeta.

Simboličko značenje mandarinskih pataka u Feng-Shui-u

Mandarinske patke su vrsta vodenih ptica koje su posebno poznate po svojem izvanredno šarenom perju. Njihova perja su živopisna i smatraju se najlepšim. U azijskoj kulturi, motiv para mandarinskih pataka nalazi se na umetničkim delima kao što su vaze, tekstil, ekrani i figurice. Patke mogu biti uparene s drugim dekoracijama kao što je lotos za mir, simbol dvostruke sreće za radost ili drugi simboli sreće.

Mandarinske patke obično dolaze u paru jer predstavljaju i pozivaju na želje za bračnom srećom i vernosti u Aziji. Veruje se da se mandarinske patke pare doživotno. Ove dve ljubavne ptice postaju toliko vezane jedna za drugu da, ako se razdvoje, jedna od njih može umreti od tuge.

U većini kultura, venčanja se smatraju jednim od najsvetlijih i najveselijih događaja u životu. U feng šuiju kažemo da na dan venčanja par dobija neograničene količine srećnog ki-a (životne energije). U Aziji je tradicionalno da par dobije poklon u vidu para mandarinskih pataka na dan venčanja za sreću i bračnu harmoniju.

Kako koristiti mandarinske patke da aktivirate područje partnerstva

U Feng Shui-u koristimo alatku poznatu kao Feng Shui bagua, mapa, koja je energetska mandala preko vašeg doma. Bagua mapa se sastoji od osam područja oko centra. Jedno od najpopularnijih područja naziva se Kun na kineskom i povezano je s ljubavlju i partnerstvima. Ovo područje je takođe povezano s bojom roze, elementom yin zemlje i ženskim elementom.

Da biste pronašli ovo područje, stojite na glavnom ulazu u vaš dom gledajući unutra, i donji desni ugao celog tlocrta je vaše područje partnerstva. Ako je malo komplikovano utvrditi ovo u vašem domu, podjednako je efikasno koristiti bagua mapu u vašoj spavaćoj sobi. Spavaće sobe su obično pravilnijeg oblika i takođe su vaš prostor u domu koji je najličniji. Sledite iste instrukcije. Stojite na vratima spavaće sobe gledajući u sobu, donji desni ugao spavaće sobe je vaše područje partnerstva.

Ovo područje partnerstva možete aktivirati parom mandarinskih pataka kako biste podržali harmoniju i dugotrajnost vašeg postojećeg partnerstva. Takođe možete koristiti simbol mandarinskih pataka kako biste oživeli isto područje bagua i privukli dugotrajnog životnog partnera.

Najčešće ćete pronaći par mandarinskih pataka bojeno i izrezbarenih iz drveta. Ako malo više potražite, možda ćete pronaći par koji je izrađen od poludragog kamena. Rozi kvarc ima blagu i nežnu energiju koja je povezana s ovim područjem bagua i njegovom primenom. Takođe možete potražiti par koji je izrezbaren od crvenog kristala poput karneola. Područje partnerstva je energija zemlje, a crvena je boja elementa vatre koja podržava zemlju. Bez obzira na to, ako je moguće, pokušajte da nabavite novi par jer to poziva nove energije. Takođe možete svečano očistiti energiju koja je vezana za par mandarinskih pataka kupljen iz druge ruke koristeći alatke za čišćenje prostora.

Ako ih postavljate u svoj dom ili ih poklanjate, par je vrlo važan. Treba vam samo jedan par. Nekada ljudi misle da što više to bolje, ali u feng šuiju, obično manje znači više.

Ostavite komentar