Najbolje mesto za krevet u maloj sobi po Feng šuiju

U feng šuiju, jedno od najvažnijih područja u vašem domu je spavaća soba, a najvažniji komad nameštaja je, može se reći, krevet. To je zato što obično provodite više vremena u spavaćoj sobi nego u bilo kojem drugom delu doma. Kada ste u krevetu, taj trenutak često provodite spavajući i odmarajući se. Ovi stanja su bitna za ozdravljenje vašeg tela, stoga je važno da je feng šui vaše spavaće sobe postavljen na način koji podržava dubok i miran san.

Često se postavlja pitanje kako raditi sa malim prostorom i kako postaviti krevet u maloj spavaćoj sobi. To je odlično pitanje jer život u malom prostoru svakako može predstavljati izazove kada je u pitanju feng šui.

Prvo, podstakli bismo vas da budete saosećajni prema sebi ako osećate da imate manje prostora nego što biste želeli. Učinite najbolje što možete sa onim što imate. Nije sve potrebno da bude savršen feng šui. Zapravo, ne postoji takva stvar kao savršen feng šui. Čak i ako imate samo malu spavaću sobu ili mali krevet, važno je da svi budemo zahvalni na darovima koje imamo u ovom životu. Život takođe nije savršen, i lepota se može naći u njegovim nesavršenostima.

Feng šui takođe nije statičan. U feng šuiju, prepoznajemo da se stvari uvek pomeraju i menjaju. Posmatramo kako održavati protok energije kroz vaš prostor na uravnotežen i podržavajući način. Možete priznati ograničenja prostora koja trenutno možda imate u svom životu i biti zahvalni na onome što imate. Dokle god je vaša namera da date najbolje od sebe sa trenutnim okolnostima, nije važno ako ne možete ostvariti sve što smo ispod predložili.

Kako raditi s malim spavaćim sobama

Prvo, prepoznajte da je vaša mala soba takva kakva jeste. Možda nećete moći ostvariti sve naše sugestije za najbolje feng šui postavljanje kreveta, i to je u redu. Uradite ono što možete u prostoru koji imate.

Evo nekoliko stvari koje možete imati na umu dok razmatrate najbolje feng šui mesto za postavljanje kreveta u maloj sobi:

Komandna pozicija

Prvo, najbolje je postaviti krevet u komandnu poziciju. To znači da možete videti vrata iz svog kreveta dok sedite ili ležite u njemu. Kada možete videti vrata svoje spavaće sobe, to vam omogućava bolji osećaj za sve što se može približavati, kako biste se osećali opuštenije, čak i ako je to samo na nesvesnom nivou. Komandna pozicija je odlično mesto za početak, posebno ako imate problema sa spavanjem ili ako često doživljavate anksioznost. Ako ne možete postaviti krevet u ovakav položaj, to možete ispraviti ogledalom. Postavite ogledalo na način da možete videti odraz vrata vaše spavaće sobe dok ležite u krevetu.

Još jedan aspekt komandne pozicije je postavljanje kreveta tako da nije direktno usklađen sa vratima sobe. Ako je bilo koji deo vašeg kreveta direktno u ravni sa vratima ili ako su vaše noge usmerene prema vratima, najbolje je pomeriti krevet ako možete. To ponekad može biti teško postići u maloj sobi, međutim, ovaj položaj možete ispraviti feng šui kristalnom kuglom ako ne možete pomeriti krevet. Da biste to uradili, okačite kristalnu kuglu na pola puta između vrata i kreveta.

Krevet

Idealno je da imate krevet veličine punog kreveta ili veći. Za sobu odraslih, najbolje je izbegavati krevet sa jednim ležajem (twin), ako je moguće, osim ako ste sami i želite ostati sami. Na primer, krevet sa jednim ležajem može odgovarati vama trenutno ako se fokusirate na lični razvoj umesto traženja partnera. Ako ste u vezi ili želite biti, potrudite se da nabavite krevet koji može da primi još jednu osobu.

Takođe je najbolje postaviti krevet sa čvrstim uzglavljem koje je čvrsto postavljeno uz siguran zid. Ako je moguće, ostavite nešto prostora sa svake strane kreveta i na kraju kreveta. Ako to ne možete uraditi, učinite najbolje što možete sa onim što imate. Ne postoji prava feng šui korekcija ako je strana ili kraj kreveta naslonjen uz zid, pa ćete morati da vidite kako se vaš krevet uklapa u prostor. Zapamtite da je u redu ako ne možete pratiti sve naše sugestije u vašem trenutnom prostoru.

Ispod kreveta

Ako možete, izbegavajte da skladištite bilo šta ispod svog kreveta. Ako živite u domu sa ograničenim prostorom za skladištenje i zaista morate koristiti prostor ispod kreveta, potrudite se da koristite taj prostor za predmete povezane sa spavanjem, kao što su mekane ćebe, jastuci, peškiri i dodatna posteljina. Pazite da izbegavate skladištenje bilo čega posebno aktivnog ili emotivno nabijenog, kao što su rekviziti za vežbanje ili stara pisma od bivšeg partnera. Takođe je dobra ideja da se uverite da ništa teško ne visi iznad vašeg kreveta.

Ponovo, podstičemo vas da uradite najbolje što možete, umesto da težite savršenstvu. Život nije savršen, i vaša spavaća soba ne mora imati savršen feng šui. Čak i ako imate ograničen prostor, setite se da budete zahvalni na onome što imate.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.