Prirodni lekovi iz kuhinje: Kako ukloniti svrab

Svrab koji nastaje nakon uboda komaraca može biti izuzetno frustrirajući. Međutim, postoji jednostavno i jeftino rešenje za taj problem koje već imate u svojoj kuhinji.

Umesto da trošite novac na razne masti i kreme koje možda ne pružaju željene rezultate, rešenje je zapravo vrlo jednostavno i prirodno. Prema preporukama stručnjaka za zdravlje, sve što vam je potrebno je malo sode bikarbone i vode.

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) preporučuju da napravite pastu od sode bikarbone i vode. Samo pomešajte supenu kašiku sode bikarbone sa dovoljno vode da dobijete gustu pastu. Nanesite pastu na svrabno područje i ostavite je da deluje oko 10 minuta pre nego što je isperete.

Pre nego što nanesete pastu, važno je prvo oprati područje uboda sapunom i vodom. Takođe, možete primeniti hladne obloge na ubodeno mesto tokom 10 minuta kako biste smanjili otok i svrab. Nakon toga, nanesite pastu od sode bikarbone kako biste umanjili svrab.

Ovo jednostavno domaće rešenje može vam pružiti trenutno olakšanje od svraba uzrokovanog ubodima komaraca. Isprobajte ga sledeći put kada vas zasvrbi, i uživajte u umirujućem efektu sode bikarbone, koji je već pri ruci u vašoj kuhinji.

Ostavite komentar