Slani kolačići punjeni začinjenom piletinom.
Sastojci:
- 2 šolje kuvane piletine, izdvojene vlaknasto (izmrvljene)
- 1/2 luka, iseckanog na sitno
- 1 čen belog luka, sitno iseckan
- 1 kašika čilija u prahu
- 1/2 kašičice mlevenog kumina
- 1/2 šolje paradajz sosa
- So i biber, po ukusu
- 1 pakovanje testa za empanade
- 1 jaje, umućeno
Uputstvo:
- Uključite rernu na 375°F (oko 190°C).
- Na srednjoj vatri, propržite luk i beli luk dok ne omekšaju.
- Dodajte izdvojenu piletinu, čili u prahu, kumin, paradajz sos, so i biber u tiganj. Kuvajte dok se sve dobro ne ugreje.
- Razvucite testo za empanade i isecite krugove.
- Na jednu stranu svakog kruga testa stavite kašičicu piletine.
- Premažite ivice testa umućenim jajetom i preklopite testo, zatvarajući ivice viljuškom.
- Premažite vrhove empanada sa preostalim umućenim jajetom.
- Pecite u rerni 20-25 minuta, dok ne postanu zlatno smeđe.
- Uživajte u ovim ukusnim empanadama sa začinjenom piletinom!