Meksičke pileće empanade

Slani kolačići punjeni začinjenom piletinom.

Sastojci:

  • 2 šolje kuvane piletine, izdvojene vlaknasto (izmrvljene)
  • 1/2 luka, iseckanog na sitno
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan
  • 1 kašika čilija u prahu
  • 1/2 kašičice mlevenog kumina
  • 1/2 šolje paradajz sosa
  • So i biber, po ukusu
  • 1 pakovanje testa za empanade
  • 1 jaje, umućeno

Uputstvo:

  1. Uključite rernu na 375°F (oko 190°C).
  2. Na srednjoj vatri, propržite luk i beli luk dok ne omekšaju.
  3. Dodajte izdvojenu piletinu, čili u prahu, kumin, paradajz sos, so i biber u tiganj. Kuvajte dok se sve dobro ne ugreje.
  4. Razvucite testo za empanade i isecite krugove.
  5. Na jednu stranu svakog kruga testa stavite kašičicu piletine.
  6. Premažite ivice testa umućenim jajetom i preklopite testo, zatvarajući ivice viljuškom.
  7. Premažite vrhove empanada sa preostalim umućenim jajetom.
  8. Pecite u rerni 20-25 minuta, dok ne postanu zlatno smeđe.
  9. Uživajte u ovim ukusnim empanadama sa začinjenom piletinom!

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.