Philips predstavio aplikaciju koja pomaže pri kuvanju

Philips NutriU je mobilna aplikacija koja svojim korisnicima pruža razne recepte i detaljne savete za kuvanje namirnica uz uporebu Philips kuhinjskih aparata iz više aktivnih kategorija proizvoda, kao što su friteze na vrući vauduh, blenderi, sokovnici, aparati za izradu testenine, lonci za kuvanje pod pritiskom i drugi.

Razvoj aplikacije započeo je 2017. godine u saradnji s hrvatskom razvojnom kompanijom Infinum i studijem Flavorific i otada se kontinuirano unapređuje. Trenutno je dostupna u gotovo 60 zemalja delom sveta s 800.000 aktivnih korisnika, a uključuje čak više od 2500 recepata i 250 članaka o zdravoj ishrani.

Verzija ove jedinstvene aplikacije sadrži recepte za friteze na vrući vazduh, sokovnike i blendere koji su trenutno dostupni na našem tržištu, a koji korak po korak pojašnjavaju pripremu jela, kao i prikaz nutritivnih vrednosti svakog, kako bi se korisnicima maksimalno olakšalo kuhanje.

„Pre su naši potrošači uz kupovinu svakog Philips uređaja dobivali knjižicu s receptima koji se mogu pripremiti u tom uređaju koji su kupili. Naša ideja je bila da potrošačima ponudimo nešto više, damo im ideje što i kako mogu raditi s našim uređajima te time iskoriste sve njihove mogućnosti. Tako smo došli na ideju da razvijemo aplikaciju NutriU koji će pre svega biti user friendly, sadržavati recepte uz lake upute za pripremu raznolikih jela te tako postati novi suputnik u kuhanju za kućne chefove diljem sveta. Iznimno smo sretni i ponosni što u čarima NutriU aplikacije mogu uživati korisnici naših uređaja, a naš je plan da će se NutriU do kraja ove godine koristiti u više od 70 zemalja“, izjavila je Nina Tomov, Consumer Marketing Manager, Philips Domestic Appliances.

Aplikaciju je u potpunosti razvila hrvatska IT firma Infinum koja je izradila dizajn, te je programirala i testirala kako bi zadovoljila najviše standarde. Da su u tome uspeli govori i činjenica da je NutriU osvojila prestižnu nagradu Red Dot Award za aplikaciju godine tri puta 2019., 2021. i 2022. godine, kao i nagradu iF Design Awards tri godine zaredom. Uz mnoge druge karakteristike među kojima je i pretraživanje recepata po kriterijima kao što su vreme pripreme, vrsta kuhinje (azijska, mediteranska, afrička i sl.), tip obroka i slično, korisnici kroz aplikaciju mogu čak povezati svoj Philips aparat sa svojim pametnim telefonom. To omogućuje upravljanje aparatom, praćenje postupka pripreme hrane na daljinu bez potrebe za stalnim odlascima u kuhinju te primanje obaveštenja kada je jelo gotovo, kao i glasovne naredbe uz Alexa virtualnog asistenta.

„Prva verzija NutriU aplikacije puštena je u produkciju sredinom 2017. godine. Od tada neprekidno radimo na aplikaciji, dodajemo podršku za nove uređaje i razvijamo nove funkcionalnosti. Osim mobilne aplikacije za korisnike, u pozadini je razvijena cela cloud platforma koja je zapravo mozak NutriU aplikacije. Od početka radimo s agilnim pristupom razvoja softvera, a naši timovi usko sarađuju s kolegama iz Philipsa kako bi razvili tačno ono što je potrebno korisnicima. U zadnje vreme najveći fokus u razvoju je na povezanim uređajima, gde korisnik putem telefona može upravljati svojim Philips uređajima. Razvoj prve verzije sistema krenuli smo s timom od 10 ljudi, a danas na razvoju sudeluje oko 60 stručnjaka podijeljenih u nekoliko timova“, istaknuo je Filip Vugec, Chief Delivery Officer, Infinum.

S obzirom na to da je pri razvoju aplikacije želja Philipsa bila imati prilagođene i autentične recepte za svoje kuhinjske aparate okupljen je poseban tim stručnjaka koji je na globalnom nivou u potpunosti preuzeo kreativno vodstvo, osmišljavanje i realizaciju svih autorskih recepata, fotografija i video materijala. Tako je nastao studio Flavorific predvođen poznatim hrvatskim gastro blogerom Darkom Kontinom koji, uz navedeno, osobno testira svaki kuhinjski aparat i recept kako bi bili sigurni da korisnicima pružaju recepte koji su isprobani, provjereni i uistinu funkcionalni.

„Flavorific je u svojim počecima bio tek pilot projekt unutar Infinuma u kojem smo testirali možemo li osim razvoja softvera Philipsu ponuditi i kreiranje sadržaja – osmišljavanje i testiranje recepata, foto i video produkciju te globalno upravljanje sadržajem. Na samom početku bilo nas je dvoje, a danas smo narasli u studio u kojem radi 20 ljudi. Više nismo projekt unutar Infinuma nego samostalna tvrtka i dalje svakodnevno kreiramo nove recepte popraćene slikama i videima za razne Philips uređaje. Sadržaj koji kreiramo objavljujemo na tjednoj bazi na više od 60 tržišta na kojima su prisutni Philipsovi uređaji“, kazala je Ana Car, CEO Flavorific.

Korisnici aplikacije tako mogu isprobati brojne recepte koje mogu pripremati na fritezama na vrući vazduh, blenderima i sokovnicima, a do kraja godine na našem tržištu bit će dostupni i recepti za aparate za izradu tjestenine. NutriU aplikacija može se besplatno preuzeti na pametne telefone putem Apple App i Google Play trgovine aplikacija.

Ostavite komentar