Pepperoni pizza je najbolji spoj oba sveta! Nema potrebe da birate između paste i pice! Ova pepperoni pizza se pravi sa rezancima, pica kobasicama, mlevenim mesom i sosom od špageta za savršenu kombinaciju.
Sastojci:
- 450g mlevenog mesa
- 225g rezanaca od jaja (1 pakovanje), sirovi
- 450g sosa od špageta (1 tegla) ili po potrebi
- 65g crnih maslina (1 konzerva), narezanih, oceđenih
- 70g pečuraka (1 konzerva), narezanih, oceđenih
- 225g pica kobasica (1 pakovanje), narezanih na krupnije komade
- 565g rendanog mocarela sira, podeljenog
Uputstvo:
- Zagrejte rernu na 190 stepeni celzijusa.
- Mleveno meso kuvajte na srednje jakoj vatri u tiganju oko 10 minuta dok više nije ružičasto, razbijajući meso na komade dok se kuva.
- U velikom loncu stavite da proključa voda blago posoljena. Kuvajte rezance u ključaloj vodi oko 5 minuta, dok ne budu skuvani, ali još uvek malo čvrsti; ocedite ih.
- U velikoj posudi pomešajte rezance sa kuvanim mlevenim mesom, sosom od špageta, crnim maslinama, pečurkama, pica kobasicama i polovinom mocarela sira.
- Smešu stavite u vatrostalnu posudu veličine 23×33 cm i pospite preostalim sirom. Prekrijte posudu aluminijumskom folijom.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 30 do 45 minuta, dok kaserola ne počne da se mehuri.
- Poslužite i uživajte.
1 Comments