Opušteni obrazi – 3 načina kako da ih se rešite

Opušteni obrazi odnosno gubitak volumena kako starite može vas učiniti nesigurnim u vezi svog izgleda. Ako ste umorni od gledanja opuštenih obraza u ogledalu, postoje nekoliko opcija koje možete razmotriti.

Osnovni uzrok opuštenih obraza

Kako starite, vaše telo usporava proizvodnju kolagena i elastina, dva ključna proteine koji održavaju kožu zdravom i mladolikom.

Gubitak tih proteina dovodi do opuštene kože koja je manje elastična nego u mladosti. Početno, koža počinje da se gužva i razvijaju se fine linije. Postepeno, područje oko jagodičnih kostiju može početi da se opušta i pada prema ustima.

Koža oko obraza takođe može početi da se opušta ako izgubite značajnu količinu telesne težine u kratkom vremenskom periodu.

Ostali faktori koji mogu dovesti do opuštenih obraza uključuju:

  • Stres
  • Genetika
  • Atrofija mišića
  • Ponavljajući pokreti lica

Osim toga, ako provodite previše vremena na suncu bez zaštite visokokvalitetnim kremama za sunčanje, možda ćete primetiti više opuštene i naborane kože na licu, vratu, rukama i drugim delovima izloženim ultravioletnim (UV) zracima sunca.

Opcije tretmana za rešavanje opuštene kože

Da bi poboljšli prirodne konture vašeg lica i pomogli vam da postignete estetske ciljeve, estetski hirurzi nude nekoliko tretmana koji ciljaju opuštenu kožu oko jagodičnih kostiju.

Tretmani uključuju:

  • PDO podizanje niti
  • Dermalni fileri
  • Facelift (lifting lica)

PDO podizanje niti uključuje umetanje nekoliko PDO niti u kožu oko obraza. Ove niti imaju izbočine na krajevima koje drže niti na mestu, povlačeći niti unazad ili prema gore da bi se podigla koža oko obraza.

PDO podizanje niti takođe stimuliše prirodni proces zaceljivanja vašeg tela, šaljući novi kolagen u oblasti u koje su niti ubačene. Novi kolagen dodaje više volumena vašem licu kako bi poboljšao prirodne konture obraza.

Vremenom, PDO niti se same rastvaraju bez potrebe za uklanjanjem, ostavljajući vam mlađi izgled lica.

Dermalni fileri, koji sadrže supstance poput hijaluronske kiseline, imaju za cilj da povrate izgubljeni volumen oko obraza. Injekcije preciznih količina Sculptra ili Belotero Balance mogu izgladiti umerene do teške bore i popuniti opuštene i izdužene obraze za svežiji izgled.

Takođe se izvodi i transfer masti, koji uključuje uzimanje nepoželjne masti sa jednog dela tela i ubrizgavanje je u delove oko obraza kako bi poboljšao volumen i konture lica.

Face-lift (lifting lica) je hirurški zahvat koji uklanja višak kože i premešta mišiće lica kako bi vam pružio mlađi i prirodniji izgled.

Iako je face-lift najinvazivnija opcija za poboljšanje kontura vaših obraza, estetski hirurzi koriste napredne hirurške tehnike kako bi sprečili oštećenje kože i smanjili rizik od trajnih ožiljaka. Opušteni obrazi se mogu rešiti

Ostavite komentar