Narcisi i psihopate – narcisoidna psihopatija

Narcisi i psihopate imaju mnogo zajedničkih osobina, zbog čega kažem: “Sve psihopate su narcisoidni, ali nisu svi narcisi psihopate”.

Što se tiče sociopata, oni su rezultat zlostavljanja u ranom detinjstvu. Njihovo antisocijalno ponašanje je prisutno tokom celog života i jasno je svima vidljivo. Sociopati osećaju određenu krivicu i empatiju, a podložni su stresu, anksioznosti i sramu. Takođe su skloni rizičnim ponašanjima, ali mogu formirati veze sa jednom ili više osoba. Sociopati se izlažu kroz svoje neodgovorno, bezobzirno i agresivno ponašanje. Oni lažu i obmanjuju, ali nisu tako manipulativni kao narcisoidni i psihopatski tipovi ličnosti.

S druge strane, narcisoidni i psihopatski pojedinci obično su pristojni, šarmantni i poštovani u svojim zajednicama. Oni pažljivo skrivaju nedostatak empatije i prave mračne namere. Za razliku od sociopata, oni se ne izlivaju i ne pokazuju svoju agresivnu prirodu svima. Narcisoidni i psihopatski pojedinci deluju u senci. Nose masku koja im pomaže da se dobro uklope u društvo. Manipulišu ljudima i događajima kako bi postigli željene ishode.

Glavna razlika između narcisoidnog pojedinca i psihopate je ta što je narcisoidni pojedinac pokretan strahom i nosi mnogo negativnih emocija poput zavisti, mržnje i gađenja, dok psihopat gotovo da uopšte ne oseća emocije. Psihopate nemaju strah i ne mrze sebe ili druge. Oni jednostavno ostaju ravnodušni prema svemu i svima. Iako mogu biti ljuti, frustrirani ili veseli, ta osećanja su veoma kratkotrajna.

Šta je narcisoidni psihopata?

Psihopata je narcis koji nema šta da izgubi. Narcisi brinu o svom imidžu i reputaciji. Žive u strahu od otkrivanja i dovođenja u neprijatnu situaciju, dok psihopate na to ne obraćaju pažnju.

Narcisoidni psihopata je stoga najopasniji od svih. Ipak, smatraju prikladnim da ostanu neprimetni i često se predstavljaju kao normalne osobe u mnogim situacijama. Mogu biti direktori kompanija, sveštenici, svetski lideri, pa čak i doktori, terapeuti i savetnici. Psihopate, kao i mnogi narcisoidi, žude za znanjem pa su uvek u potrazi za razvojem u nekom području svog života. Ali psihopate nisu zavisne o drugim ljudima za podršku ili društvo i mogu srećno biti sami.

Narcisoidni psihopata nema empatiju, strah niti moral, ali istovremeno može biti šarmantan, uglađen i inteligentan. Ali možete biti sigurni da imaju svoje tajne načine za zadovoljenje svojih mračnih želja i da kriju mnoge tajne.

Što se tiče duhovnog aspekta, tamno biće koje utiče i manipuliše mislima i emocijama narcisoida je mnogo više prisutno kod psihopata. Biće i psihopat su jedno te isto. Ta tamna duhovna bića mogu u potpunosti živeti kroz psihopate koji su ravnodušni prema ljudskim emocijama.

Narcisi mogu postati gori. Tamne sile koje su već prisutne mogu dobiti još snažniji uticaj. Narcisi mogu postati psihopate, zbog čega verujem da, koliko god zli narcisi bili, postoje situacije koje ih mogu učiniti još gore, kao što je napuštanje ili ignorisanje.

Postoje ljudi koji veruju da su narcisi psihopate, i donekle je to tačno jer su psihopate narcisi. Ali nadam se da sam jasno objasnio da postoji razlika i da svi narcisi nisu psihopate.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.