Najbolji saveti za lepe i negovane ruke

Lepe ruke privlače poglede i smatraju se našom vizit karticom. Ali takođe su stalno izložene svemu, od sunca do hladnoće i prljavštine do sredstava za čišćenje. Iako je koža na našim rukama skoro jednako osetljiva kao i koža lica, većina nas retko im pridaje istu pažnju. Dobra nega je najvažnija stvar za naše ruke, to je jedini način da budu meke i lepe.

Evo nekoliko saveta kako da Vaše ruke održavate negovanim:

Prava temperatura vode

Koliko često perete ruke? Svaki dan? Ne razmišljamo previše o ovoj navici, ali postoje neke stvari na koje treba obratiti pažnju. Uopšteno, trebalo bi da pazite da ne koristite toplu ili ledenu vodu. U tom procesu vaša koža gubi vlagu i masti. Umesto toga, najbolje je koristiti mlaku vodu. Koristite blagi sapun za pranje ruku. Hidratantni sapun je pogodan za posebno osetljivu kožu i pomaže pri regeneraciji. Takođe je važno da nakon toga dobro osušite ruke čistim peškirom. Ako ostanu vlažne, bakterije brzo ponovo rastu i koža se suši.

Rukavice su najbolji prijatelj Vašim rukama

Čim napolju padne temperatura tako da osećate neprijatnost na rukama, stavite par rukavica u torbu. Možda pomislite kako vam i ne trebaju, da nije suviše hladno, ali, hladan vazduh može da ošteti kožu ruku, koža može da ogrubi i počne da puca. Rukavice su jednostavno obavezne tokom zime.
Da ostavimo sada zimu i hladan vazduh. Uvek kada čistite kuću naviknite sebe da nosite rukavice. Različiti preparati za čišćenje ne samo da mogu da učine vašu kožu grubom, već mogu da izazovu ozbiljne opekotine. Isto važi i za pranje sudova. Uvek nosite rukavice!

Rukavice treba nositi i prilikom kuvanja, jer smanjuju mogućnost da se opečete. Ukoliko sečete golim rukama tikvice ili paradajz kod pojedinih tipova kože može doći do peckanja jer iz nekog razloga tečnost iz ovih biljaka utiče na pojavu svraba i sušenja ruku. To naravno nije pravilo, ali može da bude i neka vrsta alergijske reakcije, s toga nije na odmet potražiti rukavice.

https://unsplash.com/

Odaberite kvalitetan i dobar sapun

Verovali vi ili ne, sapuni su najveći neprijatelj vašim rukama. Vrlo je važno da odaberete dobar i kvalitetan sapun. Nemojte previše oklevati čak ni kad je cena u pitanju. Iako sve zavisi od vašeg tipa kože i osetljivosti kao i toleranciji prema nekim sastojcima sapuna, istražujte, pronađite onaj koji najviše odgovara vašem tipu kože. Još jedan savet, izbegavajte ako možete jake i antibakterijske sapune. Većina kvalitetnih sapuna ima oznaku na deklaraciji za koju je namenu kao i da li hidrira kožu.

Zaštita kože ruku od Sunca

Na kraju, najvažnije. Svi znamo koliko je vazno štititi telo kremom za sunčanje. Ali većina nas to ne primenjuje na rukama jer je krema previše masna i često osećamo potrebu da ruke operemo. I to je greška. Sunce suši kožu ruku. Dobra je ideja da i ruke namažete kremom za sunčanje.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.