Najbolji poslovi i poslovne prilike za devojke

Uopšteno govoreći, nemoguće je podeliti profesije na muške i ženske. Ali iskreno, svi znamo da su hobiji žena i muškaraca malo drugačiji. Zato smo napravili listu koja će pomoći studentima ili onima koji se pripremaju da odaberu profesiju koja će biti tražena u budućnosti.

Procenitelj vrednosti umetničkih dela

Visoko obrazovanje iz oblasti umetnosti i širok umetnički pogled omogućiće vam da usvojite ovu novu profesiju, čija suština leži u sposobnosti procene umetničkih dela u nekonvencionalnim formatima. Uglavnom se radi o savremenim umetničkim objektima za koje još nisu uspostavljeni jasni principi njihove evaluacije.

Ipak, ova sfera se neprestano razvija, pojavljuju se nove tendencije i kulturološko nasleđe se nagomilava. Vrednotilac umetnosti treba da razume postojeće trendove, upoređuje različita dela, predviđa njihovu tražnju na tržištu i postavlja početnu cenu za prodaju na izložbama i aukcijama.

Bioetičar

Do sada, samo stručnjaci iz oblasti genetike, bioinženjeringa i biomedicine su upoznati sa ovom retkom specijalizacijom. Razvoj novih tehnologija u ovim oblastima postavio je pitanje očuvanja temeljnih moralnih vrednosti čovečanstva. Bioetičar se bavi formiranjem etičkih normi koje će biti relevantne u kontekstu širokog uvodjenja modernih tehnologija intervencije u ljudsko telo. Usput, studenti se zaista plaše ove oblasti jer misle da je proučavanje biologije teško. Da, možda jeste, ali uvek možete koristiti pomoć za domaći iz biologije ili pitati kolege za objašnjenje.

Dizajner emocija

Delatnost ovog stručnjaka usmerena je na stvaranje određenih osećanja kod potrošača sadržaja. Da bi rešio ovaj zadatak, može koristiti nove kanale uticaja na korisnike, nekonvencionalne načine dostave informacija i aktuelna dostignuća digitalne tehnologije.

Da bi postala profesionalac u ovoj oblasti, devojka će trebati osnovno znanje iz psihologije, fiziologije i ljudske anatomije, kao i kreativan pristup postizanju cilja.

Lični tutor za estetski razvoj

Devojka sa stručnim pozadinskim znanjem iz umetnosti, istorije i arhitekture može pružati usluge ljudima koji žele proširiti svoje vidike u ovim oblastima i spremni su da za to plate. Lični tutor bira literaturu, izložbe i koncerte prema kulturnim potrebama i finansijskim mogućnostima klijenta.

Uglavnom je reč o imućnim ljudima koji nemaju dovoljno vremena da se duboko posvete proučavanju određenog stila, trenda ili istorijske ere. Tutor im priprema sažetak teme, ilustrovan odgovarajućim slikama, filmovima i TV emisijama.

Molekularni nutricionista

Naučni pristup formulisanju ishrane na osnovu ličnih karakteristika tela postaje sve više tražen, pa će uskoro biti potrebno više nutricionista i molekularnih nutricionista. Njihov zadatak je razvijanje jelovnika za određenu osobu, na osnovu podataka genetičke analize, fizioloških karakteristika i načina života. Vremenom će ova specijalnost sigurno postati jedna od najtraženijih profesija u Srbiji za devojke i žene.

Park ekolog

Rast gradova prati pojava novih javnih prostora – parkova, trgova, aleja, za održavanje kojih su potrebni stručnjaci u optimalnom stanju. Odgovornosti park ekologa uključuju razvoj i sprovođenje mera za stvaranje veštačkih pejzažnih područja u metropolama, naseljavanje pticama, životinjama i insektima.

Dizajniranje novih tkanina

Očigledna tendencija zamene prirodnih materijala sintetičkim, koji postaju sve skuplji, dovodi do potražnje za stručnjacima koji će stvarati nove tkanine. Devojke sa diplomama iz hemije, fizike, ljudske fiziologije i programiranja će moći da savladaju ovu profesiju. Znamo da neke od njih nisu baš zainteresovane za nauku. Ali uz pomoć fizike, prakse i istraživanja, mogu postići rezultate.

Prioritet će imati pametni materijali – sposobni za samopranje, skladištenje solarnog energetskog, odbijanje prljavštine i vode, svetleći u mraku.

Naravno, lista profesija nije ograničena na one navedene iznad. Pojavljivaće se nove specijalnosti, ali one koje su oduvek bile tražene će ostati. Glavna stvar ovde je pokušati odabrati najprikladniji put za sebe, u potpunom skladu sa svojim interesima.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.