Trikovi kako da napredujete na poslu

Iako se trudite naporno, možete se naći zaglavljeni u profesionalnoj krizi. Možda ste preskočeni za unapređenje ili vam je odbijeno povećanje plate na poslu. Ako osećate da se više ne razvijate profesionalno, isprobajte ove savete kako biste se pokrenuli napred.

Razvijanje veština vođstva

Kada kompanije zapošljavaju nove zaposlene ili unapređuju svoje radnike, često uzimaju u obzir potencijal za vođstvo. Rad na razvoju vaših veština vođstva će vam povećati privlačnost kod menadžera za zapošljavanje dok težite novim prilikama ili nudite da preuzmete veću odgovornost.

Povećajte svoje napore u vezi umrežavanja

S obzirom na vaš privatni život i druge obaveze van posla, može biti teško pronaći vreme da se povežete sa ljudima u na vašem poslu. Međutim, čak i male napore u vezi umrežavanja mogu vam kasnije doneti velike nagrade. Pokušajte da izađete iz svoje uobičajene grupe za ručak i da pozovete novog kolegu na obrok. Takođe možete se volontirati za projekte koji će vam omogućiti da se povežete sa drugim profesionalcima u vašoj industriji.

Zatražite procenu performansi

Procena performansi od strane vašeg šefa može vam pomoći da shvatite oblasti u kojima trebate napredovati, ali to nije sve. Evaluacija takođe pruža vašem šefu priliku da primeti vaše snage, koje mogu proći neprimećene u svakodnevnoj užurbanosti. Kada inicirate ovaj proces, to pokazuje da ozbiljno shvatate svoj posao i svoj rast.

Steknite dodatno obrazovanje

Povećanje vašeg znanja i veština, posebno radi suočavanja sa promenama u vašoj industriji, siguran je način za napredovanje u karijeri i na poslu. To ne mora biti teško. Možete se obrazovati putem vebinara ili online kurseva. Seminari i radionice takođe su odlična prilika za sticanje više stručnosti.

Uspostavite plan

Višegodišnji plan o tome gde želite da budete i kako planirate to postići može vam pružiti smernice koje su vam potrebne da preduzmete značajne korake ka svojim profesionalnim ciljevima. Kada razvijate svoj plan, osigurajte da ostavite malo prostora za promene.

Razmislite o promeni

Ako shvatite da se i dalje ne krećete napred nakon što ste uložili napore da unapredite svoju karijeru, možda je vreme da razmislite o promeni kompanije ili čak industrije. Iako ovo može biti zastrašujuća odluka, trebali biste razmotriti promenu ako ne možete da napredujete u trenutnoj poziciji.

Podizanje vaše karijere može delovati teško ako se nalazite u zastoju, ali jednostavni koraci mogu vam pomoći da obnovite svoj profesionalni zamah.

Ostavite komentar