Mafini sa jajima i sirom su veoma ukusni, lako se i brzo spremaju. U ovom tekstu ćemo vam predstaviti recept za ukusne mafine koji su bogati proteinima. Kako napraviti mafine sa jajima i sirom?
Mafini sa jajima i sirom – recept
- Priprema i pečenje: 30 minuta
- Možete poslužiti: 4 osobe
Sastojci:
- 6 jaja
- 1/4 šolje mleka
- 1/2 šolje rendanog čedar sira
- 1/4 šolje seckanog spanaća
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- So i biber po ukusu.
Uputstva:
- Zagrejte rernu na 180°C (350°F).
- U činiji umutite jaja, mleko, so, biber i beli luk u prahu.
- Dodajte rendani sir i seckani spanać, dobro promešajte.
- Pripremite kalupe za mafine prskanjem spreja za kuvanje ili puterom.
- Napunite kalupe za mafine smesom od jaja, svaki kalup napunite oko 3/4.
- Pecite 20 minuta, ili dok jaja ne budu čvrsta i smeđa odozgo.
- Kada su gotovi, ostavite da se malo ohlade pre nego što ih obradite.
Nutritivne vrednosti:
- Kalorije: 208 kcal
- Ukupna mast: 15 g
- Zasićene masti: 6 g
- Holesterol: 261 mg
- Natrijum: 323 mg
- Ukupni ugljeni hidrati: 2 g
- Dijetalna vlakna: 0 g
- Šećer: 1 g
- Protein: 17 g