Kako napraviti kolač od karamela i jabuka sa sirom
Kolač od karamela i jabuka se odlično slažu, a evo recepta koji ih pretvara u raskošan kolač sa sirom koji je neodoljiv!
Sastojci:
- 2¾ šolje nadeva od jabuka, podeljeno
- 1 kora od graham keksa, 9 ili 10 inča, (pripremljena)
- 8 oz krem sira, omekšalog
- ½ šolje šećera
- ¼ kašičice ekstrakta vanile
- 2 jaja
- ¼ šolje karamela preliva
- 12 oraha, prepolovljenih
- 2 kašike oraha, seckanih
Uputstvo:
- Zagrejte rernu na 350 stepeni F (176 stepeni C).
- Dodajte 2 šolje nadeva od jabuka na pripremljenu koru od graham keksa, zatim ravnomerno rasporedite. Stavite sa strane.
- Umutite zajedno krem sir, šećer i vanilu dok ne postane glatko. Dodajte jaja, zatim nastavite sa mućenjem.
- Sipajte smesu preko nadeva od jabuka.
- Pecite 35 minuta ili dok centar ne bude čvrst. Ostavite da se ohladi.
- Pomešajte preostalih ¾ šolje nadeva od jabuka i karamel preliv u maloj šerpi. Mešajte da se sjedini.
- Zagrijte oko 1 minut.
- Prelijte smesu od jabuka i karamela preko ohlađenog kolača sa sirom. Rasporedite ravnomerno.
- Ukrasite sa polovinama oraha odozgo i pospite seckanim orasima.
- Stavite u frižider dok ne bude spremno za posluživanje. Uživajte!
Bez obzira na vašu kulinarsku veštinu, ovaj kolač pruža neodoljivu poslasticu koja će zadovoljiti svačije slatke želje.