Koje namirnice biste trebali izbegavati jesti ako želite izgubiti salo sa stomaka

Odustajanje od omiljene nezdrave namirnice je, nažalost, jedan od najtežih koraka prilikom mršavljenja. Nutricionistkinja Lisa Young je za Eat This, Not That otkrila koje su namirnice biste trebali izbegavati jesti ako želite izgubiti salo sa stomaka.

Očekivano, na prvom mestu su beli hleb, testenina i pirinač. Bogati su ugljenim hidratima, koji ne samo da povećavaju nivo šećera u krvi, već se pretvaraju u šećer i lako se nakupljaju.

“Rafinirani ugljeni hidrati imaju negativne efekte na zdravlje jer su prošli kroz preradu u kojoj su uklonjena vlakna i drugi hranjivi sastojci”, kazala je.

Na drugom mestu su viršle, kobasice i salama. Prerađeno meso nema nikakve zdravstvene prednosti. Mogu sadržati i hemijske konzervanse. Pored toga što doprinose povećanju sala na stomaku, ove namirnice takođe povećavaju rizik od razvoja raka. Young je dodala i da je vaša omiljena hrana, u koju spadaju pomfrit, onion rings (kolutići od luka) i pržena piletina, puna nezdravih zasićenih masti.

“Ona je visokokalorična zbog velike količine ulja u kojoj se prži. Slično kao ugljenim hidratima, pržena hrana se pretvara u šećer i nakuplja se kao viscelarna mast”, ispričala je.

Kada dođu topliji meseci, potrudite se da izbegavate preterano konzumiranje sladoleda.

“Sladoled ima puno šećera, nezdravih masti i kalorija, što doprinosi povećanju visceralne masti. Štaviše, sadrži i umetne arome, zaslađivače i konzervanse”, zaključila je Young.

Ostavite komentar