Afrička supa od pečuraka

Bogata i ukusna supa napravljena od zemljanih pečuraka i afričkih začina.

Sastojci:

  • 1 luk, iseckan
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 1 kašičica mlevenog korijandera
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • 1/2 kašičice kurkume
  • 4 šolje pilećeg ili povrtnog bujona
  • 450 g pečuraka, iseckanih na listiće
  • 1/2 šolje kokosovog mleka
  • So i biber po ukusu
  • Sveži korijander, iseckan (opciono)

Uputstvo:

  • U lonac dodajte sve sastojke.
  • Dodajte dovoljno vode da prekrije sastojke i začine u loncu.
  • Stavite lonac na jaku vatru i pustite da proključa.
  • Smanjite temperaturu i pustite da supa krčka 30-ak minuta dok se sve ne skuva i supa se ne zgusne.
  • Poslužite toplu sa omiljenim prilogom.

Ostavite komentar