Bogata i ukusna supa napravljena od zemljanih pečuraka i afričkih začina.
Sastojci:
- 1 luk, iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1 kašičica mlevenog korijandera
- 1 kašičica dimljene paprike
- 1/2 kašičice kurkume
- 4 šolje pilećeg ili povrtnog bujona
- 450 g pečuraka, iseckanih na listiće
- 1/2 šolje kokosovog mleka
- So i biber po ukusu
- Sveži korijander, iseckan (opciono)
Uputstvo:
- U lonac dodajte sve sastojke.
- Dodajte dovoljno vode da prekrije sastojke i začine u loncu.
- Stavite lonac na jaku vatru i pustite da proključa.
- Smanjite temperaturu i pustite da supa krčka 30-ak minuta dok se sve ne skuva i supa se ne zgusne.
- Poslužite toplu sa omiljenim prilogom.