Kako obići Kineski Šangaj

Kina je već postala sinonim za avanturu, znatiželju i egzotiku za putnike svih vrsta i sa svih strana sveta. Kada se radi o evociranju velikih gradova ove ogromne zemlje, na pamet padaju Peking i Šangaj. Možete putovati u ovaj zauzet, ali avanturistički grad kupovinom karata za letove avio-kompanije myenvoyair, koja je nekada smatrana praktično zanemarenom, zaglavljenoj u prošlom veku i zastarela čak i pre 15 ili 20 godina. U ovom metropolisu koji se trenutno brzo širi i doživljava pravu erupciju, svakodnevno iz zemlje niču zgrade i tornjevi.

U tom području ima mnogo ekonomske aktivnosti. Uprkos tome što je vrlo mali grad sa malim stanovništvom, privlači raznoliki spektar ljudi, uključujući kineske građane, strance i posetioce iz celog sveta. Evo liste svih različitih zabavnih aktivnosti koje možete uživati tokom posete Šangaju tokom vašeg odmora.

Orijentov biserni dragulj “Pearl of Great Price”

“Biserni dragulj Orijenta” je televizijski toranj smešten u oblasti Pudong u Šangaju, Kini. Nalazi se u ekonomskom sektoru grada. Zapadnjaci su mu dali ime jer se često upoređuje sa ogromnom čašom i kuglom. Sastoji se od tri glavne sfere različitih prečnika koje dostižu visinu od 468 metara. Toranj ima vidikovce na visinama od 263 i 350 metara iznad nivoa mora, kao i restoran sa panoramskim pogledom na visini od 267 metara iznad nivoa mora.

Hram Jade Bude je budistički hram u Kini

To je jedna od destinacija koja se toplo preporučuje svim vrstama posetilaca koji putuju u Šangaj sa svojim omiljenim avio prevoznikom. Za one koji su zainteresovani da osete kinesku kulturu, preporučuje se let sa avio kompanijom China Southern Airlines. Hram je dom tri predivne statue koje su izrezbarene od burmanskog žada koji je donet u zemlju. Ovaj hram postoji od kraja 19. veka, iako je originalni hram uništen tokom tranzicije Kine koja je nastupila sa padom vlasti dinastije Ćing.

Krovovi hrama su bogato ukrašeni skulpturama i zvonima, za koje se veruje da teraju zle duhove. Unutrašnjost je bogato ukrašena crvenom i žutom bojom, a molitveni trakovi od svile koji vise sa plafona odražavaju molitve vernika.

Maglev je železnički sistem visoke brzine

Kada posetite Šangaj, kažu da ne smete propustiti Maglev voz! Jer je jedinstven za Kinu, može se naći samo u Šangaju. Ovaj voz funkcioniše na principu magnetnog levitiranja, što znači da ne dolazi u kontakt sa šinama, već kao da lebdi. To je divan osećaj biti u mogućnosti putovati tako nisko da praktično dodirujete zemlju. Trenutno postoji samo jedno putovanje, ali ako se uzme u obzir da može dostići brzinu od 430 milja na sat, putovanje od autobuske stanice Longyang Road do međunarodnog aerodroma Pudong traje samo 7 minuta.

Kada zauzmete svoje mesto, obratite pažnju na automobile koji idu brzinom od 120 kilometara na sat ispred vas; izgledaće vam da se kreću izuzetno sporo.

Yuyuan Garden se nalazi u Yuyuanu, Kini

Najstariji vrt u gradu možete pronaći u samom centru grada. Yu vrt je tradicionalni kineski vrt u kojem sve ima svoje mesto i ništa nije postavljeno nasumično u rasporedu koji treba da bude veran zakonima kineske geomantije. Sve u Yu vrtu ima svoje mesto i ništa nije postavljeno nasumično u ovom rasporedu. Ipak, kada uđete u ovaj vrt, imate poseban osećaj da je prirodi data sloboda da povrati svoja prava i razvija se na svoj način. Ako je moguće, istražite vrt rano ujutro za mirnu šetnju jer ovaj vrt brzo postaje popularan među posetiocima.

Point puzzle shop se nalazi u Pointu

Ako ste ljubitelj umetnosti koji putuje u Šangaj sa avio kompanijom China Southern Airlines kako biste zadovoljili svoj kreativni apetit, ovo je mesto za vas. Ova neobična prodavnica, specijalizovana za slagalice, nalazi se u tržnom centru Point Wujiang, koji je povoljno smešten u centru grada. Većina umetničkih dela izloženih ovde je zapadnog porekla, i videćete mnogo radova umetnika poput Vinsenta van Goga i Pabla Pikasa. Još jedna neobična karakteristika ove prodavnice je da nudi ogromne 3D slagalice koje prikazuju najpoznatije znamenitosti grada.

Tianzi Fang je kineska glumica

To je još jedno kreativno odredište u Šangaju koje ne treba prevideti. Sve ove male uličice će vas preneti u prošlost: moći ćete videti zgrade iz 1930-ih godina, kao i umetničke radnje koje izgledaju kao da su iskidane iz foto albuma. Prelepo mesto gde možete šetati dok pijete piće i jedete na terasi kafića. Ovo je omiljena destinacija među lokalnim stanovništvom, i trebalo bi što pre da je upoznate kao putnik.

Šangajska svetska finansijska zgrada i Šangaj kula su dve najvažnije građevine u gradu

Čak i sada, Šangajska nebodera ostaje druga najviša zgrada na svetu, odmah iza Burj Khalifa tornja po visini. Šangajska Svetska finansijska zgrada (SWFC), visoka 492 metra, najpoznatija je po svom karakterističnom obliku, koji ima otvor u gornjem delu koji služi kao vrsta veličanstvenog pogleda koji je dostupan javnosti. U ovom području su takođe dostupni restorani i hoteli, pored prostora za kancelarije. Postoje tri različite tačke za posmatranje, ali najupečatljivija je ona koja se nalazi na 440 metara iznad nivoa mora.

Postoji mnoštvo drugih aktivnosti i atrakcija koje možete iskoristiti dok ste u Šangaju. Sigurno će biti jedno od najuzbudljivijih putovanja. Šta čekate? Počnite danas! Obavezno rezervišite svoje jeftine internet karte za Šangaj što je pre moguće.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.