Kako planirati uzbudljiv porodični odmor

Pitajte bilo kojeg roditelja o pripremi za porodični odmor, i verovatno će kolutati očima, stisnuti zube i prepričavati vam priče o haosu na aerodromu, suzama i zavrzlamama.

Putovanje s porodicom, posebno ako imate malu decu, može biti pomalo zastrašujući i stresan zadatak. Međutim, uz malo pripreme i planiranja, nema razloga da ne uživate u kvalitetnom vremenu provedenom sa porodicom.

Mudro odaberite odredište. Ako ne volite letenje ili vaša deca pate od mučnine na brodu… razmislite o tome gde je najlakše otputovati. Možda ćete zanemariti egzotične destinacije u tropskim zemljama i umesto toga uživati na plaži nekoliko sati vožnje od vašeg doma.

porodični odmor

Ili, ako duga putovanja mogu izazvati svađe i tenziju, možda bi lokalni kampovanje moglo biti harmoničnije rešenje. Odlazak na odmor doslovno može značiti odlazak bilo gde izvan kuće, zato sebi olakšajte život i odaberite odredište koje je bez stresa za putovanje i koje će uživati cela porodica.

Dajte svakome priliku.Sprečite svađu i negodovanje “to nije fer” tako što ćete se pobrinuti da svako dobije priliku da radi nešto što želi. Možda se to može postići tako što se naizmenično bira večera svake večeri ili aktivnost dana. Ako svako dobije priliku da bude saslušan i poštovan, nema mesta za negativna osećanja i gunđanje.

Držite sve dobro nahranjenim. Nema ništa gore od umorne i gladne ekipe. Pazite da ponesete dovoljno zdravih grickalica i pića… ako mislite da ste dovoljno spakovali, spakujte još više! Posebno deca brzo proždiru grickalice poput snažnog vetra. Osigurajte zadovoljno i siti čopor tako što ćete se pobrinuti da im stomaci budu lepo siti.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.