Ko kaže da vegetarijanci ne mogu da uživaju u ukusnim obrocima? Ukus ovih autentičnih vegetarijanskih recepata će vas naterati da promenite mišljenje. Tako da biste možda želeli da postanete vegetarijanac nakon što probate prvi zalogaj.
Sastojci
- 1 krastavac, rendan
- 1 šolja grčkog jogurta
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika svežeg mirođije, iseckane
- So i biber po ukusu
Uputstva
- Stavite rendan krastavac u cediljku i istisnite višak tečnosti.
- U posudi za mešanje, kombinujte krastavac, grčki jogurt, beli luk, limunov sok, maslinovo ulje i mirođiju.
- Posolite i pobiberite po ukusu.
- Dobro promešajte dok se svi sastojci potpuno ne sjedine.
- Ohladite u frižideru najmanje 30 minuta pre posluživanja.
- Poslužite kao sos uz pita hleb, povrće ili kao sos za giros ili roštiljano meso.

