Hleb sa borovnicama pored svog ukusa nudi i veliki broj nutritivnih benefita.
Hleb sa borovnicama jedna je od zdravijih opcija koju možete pronaći u našim receptima.
Tekstura hleba usklađuje se sa sočnim džepovima borovnica i spaja toplinu sveže pečenog hleba sa eksplozijom slatko-kiselog ukusa borovnice.
Spisak:
- 1 1/2 šolja belog brašna
- 1/2 šolje kristalnog šećera
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 šolje kiselog mleka
- 1/4 šolje biljnog ulja
- 1 jaje
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 šolja svežih borovnica
Uputstvo
- Uključite rernu na 175°C.
- U posudi za mešanje pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
- U drugoj posudi umutite kiselo mleko, ulje, jaje i vanilu.
- Pažljivo sjedinite suve sastojke sa mokrim sastojcima dok se tek povežu.
- Nežno umešajte borovnice u smesu.
- Pleb za hleb namastite uljem i sipajte smesu u njega.
- Pecite 50 minuta.
- Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi 10 minuta pre služenja.