Hleb sa borovnicama

Hleb sa borovnicama pored svog ukusa nudi i veliki broj nutritivnih benefita.

Hleb sa borovnicama jedna je od zdravijih opcija koju možete pronaći u našim receptima.

Tekstura hleba usklađuje se sa sočnim džepovima borovnica i spaja toplinu sveže pečenog hleba sa eksplozijom slatko-kiselog ukusa borovnice.

Spisak:

  • 1 1/2 šolja belog brašna
  • 1/2 šolje kristalnog šećera
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 šolje kiselog mleka
  • 1/4 šolje biljnog ulja
  • 1 jaje
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 šolja svežih borovnica

Uputstvo

  1. Uključite rernu na 175°C.
  2. U posudi za mešanje pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
  3. U drugoj posudi umutite kiselo mleko, ulje, jaje i vanilu.
  4. Pažljivo sjedinite suve sastojke sa mokrim sastojcima dok se tek povežu.
  5. Nežno umešajte borovnice u smesu.
  6. Pleb za hleb namastite uljem i sipajte smesu u njega.
  7. Pecite 50 minuta.
  8. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi 10 minuta pre služenja.

Ostavite komentar