Top 10 destinacija koje morate posetiti u Evropi

Evropa je danas jedan od najpopularnijih i najprosperitetnijih kontinenata na svetu. Sa svojim slikovitim pejzažima, odličnim sistemima prevoza i širokim spektrom kulturnih atrakcija, Evropa nudi nešto za svakoga, čineći je savršenom destinacijom za putnike svih uzrasta. Bez obzira da li ste samostalni putnik u potrazi za avanturom, par u potrazi za romantikom ili porodica željna istraživanja prošlosti, Evropa ima nešto za svakoga. Od svojih ulica popločanih kaldrmom i izvanrednih mesta za fino jelo do svojih zadivljujućih katedrala i impresivnih znamenitosti, putovanje u Evropu sigurno će biti jedno koje nećete uskoro zaboraviti. Za one koji su zainteresovani za investiranje u nekretnine, postoji mnogo vila koje možete kupiti na Kipru koje nude neverovatnu priliku da doživite sve što Evropa ima da ponudi.

Pariz, Francuska

Kada se radi o destinacijama koje morate posetiti u Evropi, Pariz verovatno prvi pada na pamet, i to sa dobrim razlogom. Dom Ajfelovoj kuli, Notr Dam katedrali, Trijumfalnoj kapiji, Montmartru i mnogim drugim ikoničnim atrakcijama, Pariz zaista ima nešto za svakoga. Bilo da tražite romantično iskustvo u udobnom bistro-u, šetnju duž Šanzelizea ili priliku da istražite uzbudljiv noćni život grada, Pariz neće razočarati.

Amsterdam, Holandija

Amsterdam je jedan od najživljih gradova u Evropi. Dom mnogih istorijskih mesta, raznovrsnih restorana i živahnog noćnog života, Amsterdam je odlično mesto za istraživanje peške i biciklom. Posetite Kuću Ane Frank, prošetajte jednim od mnogih slikovitih kanala grada ili uživajte u lokalnom zalogaju i pivu na jednom od popularnih trgovinskih trgova u Amsterdamu. Šta god da izaberete da radite, sigurno ćete imati nezaboravno vreme u Amsterdamu.

Rim, Italija

Rim je glavni grad Italije i Večni grad Apeninskog poluostrva. Dom mnogih klasičnih ruševina i baroknih fontana, Rim je grad prepun bezbroj fotogeničnih mesta. Prošetajte pored Koloseuma, istražite Vatikan ili se popnite na vrh Španskih stepenica da biste uživali u zadivljujućem pogledu na prestonicu. Sa svojim beskrajnim čudesima i ukusnom kuhinjom, Rim je destinacija koju morate posetiti kao putnik.

Barselona, Španija

Barselona je lučki grad na obali Mediterana, poznat po svom ikoničnom Gaudijevom arhitekturom i živahnom noćnom životu. Provedite dan na jednoj od prelepih plaža Barselone, posetite unutrašnjost Crkve Svete Porodice i divite se Gaudijevim složenim detaljima ili se opustite šetnjom duž La Ramble da biste upili jedinstvenu atmosferu grada. Sa svojim živahnim ulicama, impresivnom arhitekturom i ukusnom kuhinjom, Barselona je grad koji nećete želeti da propustite.

London, Engleska

London, glavni grad Engleske, dom je nekih od najpoznatijih atrakcija na svetu, od Bakingemske palate i Kule od Londona do Londonskog oka i Zgrada parlamenta. Sa svojim ulicama popločanim kaldrmom, bogatom kulturnom baštinom i širokim izborom šopinga i restorana, London je destinacija koju morate posetiti kao putnik koji želi da istraži istoriju, kulturu i zabavu Ujedinjenog Kraljevstva.

Edinburg, Škotska

Edinburg je drugi najmnogoljudniji grad u Škotskoj i destinacija bogata kulturom i istorijom. Vrhunci grada uključuju Edinburški zamak, Kraljevski put, Arturov sedlo i Kalton Hil. Ovaj istorijski grad sa ponosom čuva svoje tradicije dok uključuje moderne pogodnosti. Naravno, ne zaboravite da probate najpoznatiji škotski napitak, viski, tokom vaše posete!

Beč, Austrija

Beč je glavni grad Austrije i dom bezbrojnih baroknih remek-dela i bujnih zelenih parkova. Ova kulturna prestonica Evrope puna je prelepih zgrada, vrhunskih opernih kompanija i izvrsnih muzeja. Grand Ring Road u Beču je obavezna za svakog posetioca, a mnoge galerije umetnosti, udobne kafeterije i carske palate grada zadovoljavaju gotovo svaki ukus.

Prag, Češka Republika

Prag je glavni i najveći grad Češke Republike i poznat je po svojoj zadivljujućoj arhitekturi, odličnom pivu i jedinstvenoj kulturi. Istražite Praški dvorac i prošetajte duž obala reke Vltave kako biste uživali u zadivljujućem pogledu na mnoge tornjeve grada. Za opušten veče zabave, posetite popularni Vaclavski trg da biste probali lokalne kuhinje i piva koja se nude.

Istanbul, Turska

Istanbul je jedan od najprivlačnijih gradova Evrope, smešten na raskrsnici dva kontinenta i četiri mora. Sa preko 18 miliona stanovnika, Istanbul posetiocima nudi beskrajno fascinantan miks kultura. Popnite se na minaret Plave džamije za panoramski pogled na grad, posetite zadivljujući Topkapi dvorac i obiđite impresivnu crkvu Aja Sofija.

Berlin, Nemačka

Berlin je živahni glavni grad Nemačke, dom dinamičnog noćnog života, ukusne kuhinje, trendi barova i žive ulične scene. Potpuno se uronite u neverovatnu umetničku scenu grada, divite se Brandenburškoj kapiji ili posetite pomalo mračni Spomenik ubijenim Jevrejima Evrope. Bez obzira da li ste raspoloženi za istraživanje tradicionalne istorije ili moderne kulture, Berlin neće razočarati.

Zaključak

Evropa je divno mesto za istraživanje zbog njene neverovatne raznolikosti kultura i pejzaža. Bez obzira da li ste zaljubljenik u kulturu, adrenalinom zaluđen avanturista ili entuzijasta za istoriju, najvažnije destinacije u Evropi kao što su Pariz, Amsterdam, Rim, Barselona, London, Edinburg, Beč, Prag, Istanbul i Berlin sigurno će vas očarati, inspirisati i obradovati. Nema boljeg načina da saznate više o evropskim narodima nego da izađete i posetite ove neverovatne gradove i saznate više o njihovim beskrajno intrigantnim kulturama.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.