4 jeftine destinacije za putovanje koje treba posetiti ove godine

Odlazak na odmor ne znači nužno da morate potrošiti sav svoj novac. Postoji nekoliko stvari koje možete uraditi kako biste putovali s ograničenim budžetom. Posebno je odabir odredišta može biti određen time koje mesto je najjeftinije za putovanje. Naravno, ako se odlučite da putujete u Pariz ili London, na primer, možete očekivati da će se troškovi povećati, kao i da će turističke atrakcije biti malo skuplje. Iz istog razloga, ako razmišljate o putovanju, najbolja stvar koju možete uraditi je pronaći jeftino putovanje kako biste svoj odmor učinili pristupačnim i zabavnim.

Evo nekih od najjeftinijih mesta koja možete posetiti ove godine:

1. Laos, Azija

Opšte je poznato da putovanje u Aziju može biti prilično jeftino i ekonomično. Naravno, sve zavisi od aktivnosti koje obavljate tokom dana, međutim hrana i smeštaj nisu skupi. Mnogi ljudi čak odluče da putuju po jugoistočnoj Aziji sa rančevima, budući da mogu zadržati dnevni budžet ispod 30 dolara. Možete se kretati peške, koristiti motor, vangradski autobus ili čak bicikl.

2. Rumunija

Iako postoji mnogo mesta u Evropi koja mogu biti prilično skupa, Rumunija je iznenađujuće pristupačno mesto za posetu. Možete šetati i posetiti mnoge parkove i spomenike, a ipak održavati troškove putovanja u okviru budžeta. Postoji mnogo hotela koji koštaju manje od 15 dolara po noći, što ga čini još boljim, da uštedite novac na smeštaju i potrošite ga na obroke ili prevoz.

3. Meksiko

Tačno je da u Meksiku postoji mnogo mesta gde putovanje može biti veoma jeftino. Osim što je to prelepo mesto sa zadivljujućim pejzažima za razgledanje, takođe je odlično mesto za putovanje ako imate ograničen budžet. Avanture u Meksiku su jednostavno beskrajne, ovo je jedno od mesta poznatih po prelepom kulturnom nasleđu, kao i ukusnoj hrani koja je bogata i neobična. Možete posetiti Meksiko na oba načina, i u okviru luksuznog putovanja i pod pristupačnim budžetom. Možete potrošiti manje od 15 dolara na obrocima tokom celog dana, i čak posetiti mnoge muzeje ili popularne atrakcije besplatno.

4. Nikaragva, Srednja Amerika

Još jedno prelepo mesto koje možete posetiti sa skromnim budžetom je definitivno Nikaragva. Bogata panoramskim pogledima i avanturama na otvorenom, ovo mesto nudi beskrajne aktivnosti od kojih nećete biti umorni. Najbolji deo je što mnoge od ovih aktivnosti na otvorenom, kao što su penjanje na vulkane, ronjenje ili čak surfovanje, mogu biti ostvarene uz pristupačan budžet. Kosta Rika je poznata po mnogim povoljnim destinacijama, što znači da ovde možete ostati duže, čak i ako imate ograničen budžet. Hrana ne samo da je ukusna, već i izuzetno jeftina, i naći ćete da trošite manje od 10 dolara na hranu tokom celog dana.

Zaključak

Ove jeftine putničke destinacije nude fascinantnu priliku da istražimo svet sa ograničenim budžetom, istovremeno pružajući nezaboravna iskustva i avanture. Bez obzira na to da li se radi o azijskoj egzotici, evropskim čarima ili centralnoameričkim avanturama, ovih četiri destinacije pokazuju da putovanje ne mora biti preskupo da bi bilo nezaboravno. U svakom od ovih mesta, posetioci će se suočiti sa raznolikim kulturama, prelepim pejzažima i prilika za nezaboravna iskustva, dok istovremeno čuvaju svoj novčanik. Bez obzira na to koji kutak sveta odaberete za putovanje, ovakve jeftine destinacije nam pokazuju da su avanture i istraživanje dostupni svima, bez obzira na budžet. Sve što je potrebno je otvoren um, spremnost za istraživanje i želja da se upustimo u nezaboravne avanture koje nam ova čudesna mesta pružaju.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.