Dobro i loše uzglavlje za feng šui

Važno je da uzglavlje bude čvrsto pričvršćeno za krevet i naslonjeno uz zid, kako bi se stvorio osećaj sigurnosti i podrške. Vaša spavaća soba je jedno od najvažnijih područja vašeg doma iz perspektive feng šuija jer vas predstavlja. Takođe provodite puno vremena u svojoj spavaćoj sobi, i to je mesto gde idete da se odmorite i napunite energijom. To znači da se isplati uložiti napor kako biste osigurali da je energija u vašoj spavaćoj sobi postavljena tako da vas podržava.

Kada uspete da se dobro naspavate, to vam omogućava da svoj odmoran i osvežen “ja” unesete u sve oblasti svog života. Pažljivo postavljen krevet sa dobrim uzglavljem je jednostavan i moćan način korišćenja feng šuija za poboljšanje sna, što će zauzvrat dovesti do veće produktivnosti i fokusa kada budete budni.

Najbolja je komandna pozicija

Jedno od najvažnijih stvari koje treba uzeti u obzir u svojoj spavaćoj sobi je lokacija vašeg kreveta. Idealno je da vaš krevet bude u komandnoj poziciji, što znači da možete videti ulaz u svoju spavaću sobu dok ležite u krevetu. Biti u komandnoj poziciji vam omogućava da vidite svakoga ili bilo šta što vam se približava, doslovno ili metaforički, što pomaže vašem podsvesnom umu da se opusti. Osiguravanje da je vaš krevet u komandnoj poziciji je odličan prvi korak pri uređenju svoje spavaće sobe, posebno ako često doživljavate anksioznost ili stres. Ako ne možete postaviti krevet u položaj koji vam omogućava da vidite vrata sobe, to možete ispraviti sa ogledalom. Postavite ogledalo tako da možete videti odraz vrata dok ste u krevetu.

Još jedan aspekt postavljanja kreveta u komandnu poziciju je da se pobrinite da tokom spavanja niste direktno u ravni sa vratima. Ako ne možete postaviti svoj krevet na taj način zbog rasporeda ili detalja u dizajnu vaše spavaće sobe, možete koristiti feng šui kristalnu kuglu da ispravite to. Okačite kristalnu kuglu sa plafona na pola puta između ivice kreveta i vrata vaše spavaće sobe. Međutim, ako je moguće pomeriti krevet, to je uvek najbolje.

Uglavljivanje i feng šui

U feng šuiju je važno imati čvrsto uzglavlje koje je sigurno pričvršćeno za krevet. Snažno uzglavlje dodaje osećaj sigurnosti, gotovo kao planina koja vas podržava i štiti sa leđa.

Šta treba izbegavati

Slomljeno ili nesigurno uzglavlje nije samo potencijalno opasno, već takođe šalje energetsku poruku nedostatka i nesigurnosti. Takođe je najbolje izbegavati metalna uzglavlja i krevete, jer metal nije oslonac i može provoditi više negativne energije.

Idealno je da nemate uzglavlje koje ima oštre uglove usmerene prema vama dok spavate. Oni će usmeriti negativni qi prema vama, što može narušiti vašu energiju i san. Police koje vise preko uzglavlja takođe nisu preporučljive, jer mogu izazvati zabrinutost ili osećaj da nešto visi iznad vaše glave.

Najbolji feng šui uzglavlje

Najbolja feng šui uzglavlja su ona koja su sigurno pričvršćena za krevet i naslonjena uz zid. Osim toga, postoje još neki faktori koje možete uzeti u obzir pri odabiru najboljeg uzglavlja za vaš prostor.

Boja

Namerno izbor određene boje za svoje uzglavlje je način da se razvija određena vrsta energije u vašem domu. Različite boje imaju različita značenja u feng šuiju, pa možete odabrati uzglavlje u boji koja predstavlja osobinu koju biste želeli da privučete u svoj život.

  • Braon boja predstavlja zemaljsku energiju, koja je oslonac i negujuća.
  • Bele boje su čiste i jasne i mogu pozvati snažnu komunikaciju.
  • Crne boje su povezane sa dubinom i mogu vam pomoći da razvijate svrhu i tišu energiju.
  • Sive boje dobrodošlicu donose radost i jednostavnost.
  • Naravno, takođe ćete želeti da odaberete boju koja vam se sviđa i koja ima pozitivne asocijacije za vas. Primetite koje boje vas najviše privlače i obratite pažnju na to.

Takođe je dobra ideja razmotriti materijal vašeg uzglavlja. Drvo je čest materijal koji je dobar izbor za uzglavlja. Čvrsto drvo je poželjnije od letvica, iako su drvene letvice u redu sve dok nisu oštre i šiljate. Uzglavlja presvučena tkaninom su odlična jer su mekana, čvrsta i doprinose osećaju sigurnosti.

Oblik

Kao i boje, različiti oblici imaju različita značenja i simboliku u feng šuiju.

Uzglavlja kvadratnog oblika predstavljaju element zemlje, koji je oslonac i podržavajući. Ako se odlučite za uzglavlje kvadratnog oblika, pokušajte izbeći oštre uglove.

Uzglavlje sa zaobljenim ivicama imitira vrh brda iza vas i stvara osećaj sigurnosti. Uzglavlja sa zakrivljenim ivicama takođe su odlična, jer stvaraju blagi protok qi energije.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.