Dobre prakse Feng-Shui-a u kupatilu

Feng Shui je drevna azijska mudrost koja se koristi za optimizaciju protoka energije u vašem domu. Jedna od tih energija je vodeni element, koji je povezan sa bogatstvom, mudrošću i društvenim mrežama. Zbog toga je važno obratiti pažnju na kupatilo i pretstavljamo vam dobre prakse feng shui-a u kupatilu.

Savremena kupatila mogu biti potpuni kontrast u odnosu na ono što su bila kada je Feng Shui razvijan u drevnoj Kini. Možete zamisliti da su tada kupatila bila neugodna mesta. Kupatila imaju lošu reputaciju zbog toga i zbog toga što vodeni element (ili protok novca) može biti ispiran niz odvod.

Danas su savremena kupatila prostor za odmor, čišćenje i osvežavanje. Kupatilo može biti luksuzno i opuštajuće mesto koje vas podržava. Tradicionalni pristup Feng Shui svakako treba poštovati kada je u pitanju vaš Feng Shui, ali možemo ažurirati ovu mudrost da se prilagodi modernom životu.

Dobre prakse feng shui-a u kupatilu.

Štedite vodu

Feng Shui je originalni zeleni dizajn jer je filozofija koja povezuje naš dom sa okolinom i prirodom. Na najosnovnijem nivou, pažljivo štedenje vode koju koristite u kupatilu stvara dobru energiju. Vaša pažnja i briga u korišćenju ovog dragocenog resursa odraziće se i na druge oblasti vašeg života, uključujući kako vas drugi tretiraju. To može biti jednostavno kao instaliranje uređaja za štednju vode, kraći tuševi i popravka curenja.

Zatvorite dasku na WC šolji

WC šolja ima funkciju ispiranja otpada i vode. To je jedno od područja na koje treba obratiti pažnju u vezi sa Feng Shui-em. Kako biste umanjili gubitak resursa, držite dasku na WC šolji zatvorenu kada je ne koristite. Dodatna prednost ovog jednostavnog navika je smanjenje vlage i vlage u kupatilu, što održava pojavu buđi i plesni na minimumu.

Držite vrata kupatila zatvorena

Slično kao i poklopac na WC šolji, vrata kupatila takođe su još jedan način na koji energija može oticati iz kupatila. Uopšteno, za dobar Feng Shui, držite vrata kupatila zatvorena. To će pomoći da se smanji mogućnost da dobra ki energija odlazi od vas.

Sakrijte WC šolju

Ako je moguće, najbolje je vizuelno sakriti WC šolju za bolji Feng Shui. To možete postići držanjem vrata zatvorenim ili dizajniranjem kupatila tako da se WC šolja ne vidi iz drugih delova stana.

Ogledalo na vratima kupatila

U većini slučajeva, ako možete postaviti ogledalo na spoljnu stranu vrata kupatila, poboljšaćete Feng Shui. Ogledalo će energetski “izbrisati” kupatilo, što takođe uklanja bilo kakve Feng Shui probleme.

Biljke

Glavni problem u kupatilu je odlazak vode. Budući da svi vole biljke, živa zelena kućna biljka je jedan od najpopularnijih načina za poboljšanje Feng Shui-a bilo kog kupatila. Biljka transformiše silaznu energiju vode u vitalnu životnu energiju. Voda hrani biljke, čini ih snažnim i pomaže im u rastu. Osim toga, unosi prirodni element u ovaj prostor.

Očistite svoje proizvode

Redovno pregledajte proizvode koje čuvate u kupatilu, kao što su kozmetika, toaletni pribor i lekovi. Ovi proizvodi imaju rok trajanja, pa se oslobodite svega što je isteklo ili vam više nije potrebno. Pre svega, ne želite koristiti proizvode koji su istekli. S Feng Shui aspekta, ono što čuvate u svom domu utiče na vaše zdravlje i blagostanje. Dakle, čak i ako ih ne koristite, utiču na vašu energiju.

Zamenite peškire

Peškiri mogu početi da skupljaju bakterije i neprijatne mirise. Ako je moguće, dobro ih operite. Ali na kraju ćete ih morati zameniti. Stari peškiri se mogu koristiti za čišćenje. Kada zamenjujete peškire i ostalo kupatilsko rublje, birajte održive, organske i netoksične proizvode. Vaša koža je najveći organ vašeg tela i apsorbujete energiju materijala koje koristite. Takođe, vaš dom i feng šui utiču na kvalitet i životnu energiju materijala u kupatilu.

Redovno temeljno čistite

Kupatilo je prostor za čišćenje i pročišćavanje tela, pa redovno temeljno čistite ovu prostoriju. Koristite netoksične i održive proizvode za čišćenje koliko god je moguće. Lako je napraviti sopstvene proizvode za čišćenje i ima ih mnogo na tržištu. Možete razmišljati o svom kupatilu kao o svom telu. Održavajte ga čistim i obratite pažnju na njega!

Ostavite komentar