Kako napraviti čokoladne štanglice sa slanom karamelom
Ukusni i preukusni desert sa savršenom kombinacijom slatkih i slanih ukusa.
Sastojci
*1 šolja brašna
*1/2 šolje neslanog maslaca, omekšalog
*1/4 šolje šećera
*1/4 kašičice soli
*1 konzerva zaslađenog kondenzovanog mleka
*1/2 šolje čokoladnih kapljica
*1/4 kašičice morske soli
Uputstvo
1. Zagrejte rernu na 350°F (175°C).
2. U posudi za mešanje, pomešajte brašno, maslac, šećer i so. Dobro promešajte dok ne dobijete čvrsto testo.
3. Prstima pritisnite testo u pleh za pečenje i izbockajte površinu viljuškom.
4. Pecite testo 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.
5. Na laganoj vatri, sipajte zaslađeno kondenzovano mleko u šerpicu. Povremeno mešajte dok ne dobijete gusti karamel sos.
6. Prelijte karamel sos preko pečenog testa.
7. Pospite čokoladne kapljice preko sloja karamela.
8. Vratite u rernu i pecite 10-15 minuta dok se čokolada ne istopi.
9. Pospite morskom solju preko čokolade i ostavite da se ohladi.
10. Kada se ohladi, isecite na štanglice i poslužite!
