Aplikacije za prevođenje: Učinak jezika dostupnim svim ljudima

U ovom digitalnom dobu, tehnologija je postala izvor vrednog obrazovanja, posebno u učenju jezika. Postoji raznolikost aplikacija za prevodjenje koje olakšavaju učenje jezika, čineći ga bržim i pristupačnijim. Ove aplikacije za prevodjenje su osmišljene da pomognu učenicima da brzo i efikasno pristupe jeziku, bez obzira da li ste početnik, srednji nivo ili napredni učenik. Ovaj članak istražuje sedam najboljih aplikacija za prevodjenje i detaljno objašnjava njihove karakteristike kako bi vam pomogao da odlučite koja je prava za vaše potrebe u učenju jezika.

Aplikacije za prevođenje

Google Prevodilac

Google Prevodilac je jedna od najpopularnijih aplikacija za prevodjenje dostupnih, sa preko 100 jezika dostupnih za prevodjenje teksta. Takođe ima mogućnost audio prevoda i može čitati prevode naglas, što olakšava učenju. Google Prevodilac ne radi samo prevodjenje. Pruža i korisne vizuale za prevodjenje, kao što su slike i crteži, što olakšava razumevanje prevoda korisnicima. Dodatno, čak može i tačno izgovarati strane reči.

Microsoft Prevodilac

Microsoft Prevodilac je još jedna odlična aplikacija za prevodjenje jezika. Dostupna je i za korisnike Androida i iOS-a i može prevoditi više od 60 različitih jezika. Aplikacija takođe ima mogućnost audio prevoda, što može biti korisno za ljude koji više uče slušanjem. Još jedna odlična karakteristika Microsoft Prevodioca je mogućnost korišćenja offline, tako da ne morate koristiti podatke svaki put kad vam je potreban prevod.

iTranslate

iTranslate je sveobuhvatna višejezična aplikacija za prevodjenje koja može pomoći korisnicima u skoro svakom zadatku povezanom sa jezikom. Podržava preko 90 jezika i može se koristiti za prevodjenje teksta, glasa i objavljenih dokumenata. Takođe ima različite karakteristike koje je čine odličnim izborom kako za početnike, tako i za napredne učenike. Jedna od takvih karakteristika je mogućnost korišćenja offline, što je odlično za putnike koji možda nemaju pristup podacima. Još jedna korisna karakteristika je mogućnost čuvanja prevoda za buduću upotrebu. Ovo pomaže korisnicima u težim oblastima učenja jezika.

Reverso

Reverso je odlična aplikacija za jezike namenjena putnicima. Ima dizajn usmeren na putovanja, koji olakšava brz pristup popularnim frazama relevantnim za vašu trenutnu lokaciju. Reverso može prevoditi više od 50 jezika i pruža i korisne funkcije rečnika kako bi pomogao učenicima da razumeju nove reči i fraze. Aplikacija takođe prikazuje male slike uz prevode, što može biti korisno za one sa vizuelnim stilom učenja.

SayHi Prevodilac

SayHi Prevodilac je korisnički prijateljska aplikacija za prevodjenje zasnovana na glasu. Može prevoditi tekst u realnom vremenu, a možete čak izabrati naglasak i dijalekat prevodioca. Ovo je odlično za učenike koji žele da budu sigurni da razumeju govorne razgovore, jer može tačno odražavati govorni jezik u prevodima. SayHi Prevodilac podržava 20 jezika, čineći ga odličnom aplikacijom za one koji treba da nauče nekoliko različitih jezika.

Waygo

Waygo je vizuelna aplikacija za prevodjenje koja može čitati i prevoditi tekstove sa mnogih jezika. Ovo je odlično za putnike koji možda brzo treba da razumeju meni ili bankarski dokument, jer može brzo i tačno prikazati značenje tih tekstova. Waygo se takođe može koristiti offline i može čuvati prethodno prevedeni tekst za buduću upotrebu.

Tandem

Tandem je aplikacija koja pomaže korisnicima da zaista nauče nove jezičke veštine. Pruža korisnicima biblioteku jezičkih kurseva i takođe im omogućava da razgovaraju sa izvornim govornicima kako bi vežbali svoje veštine. Ima i različite funkcije osmišljene za unapređenje učenja jezika, kao što su vežba konverzacije, kartice sa pitanjima i praćenje napretka. To ga čini odličnom aplikacijom za one koji žele da unaprede svoje jezičke veštine.

Ukupno uzevši, postoji raznolikost prevodilačkih usluga i aplikacija koje korisnicima mogu pomoći da brzo i tačno nauče novi jezik. Bez obzira da li ste početnik o ili napredniji, ove aplikacije mogu biti izuzetno korisne za razumevanje i govor novog jezika. One su takođe sjajan resurs za putnike, budući da su mnoge aplikacije osmišljene da pomognu uobičajenim situacijama na putovanju, kao što su posete restoranima i bankama. Konačno, prevodilačke usluge i aplikacije čine učenje jezika dostupnijim i praktičnijim za sve.

Ostavite komentar