Anđeoski kolač sa beze glazurom i ganasom od jagoda

Kako napraviti Anđeoski kolač sa beze glazurom i ganasom od jagoda

Kolači su klasičan desert. Najpopularniji su kao poslastica za posebne proslave poput rođendana i venčanja. Takođe, odlični su za završetak obroka nečim ukusnim i laganim. Napravite svoj omiljeni kolač uz naše neverovatne recepte za kolače! Možete se prepustiti bogatstvu i dekadenciji sa ukusnim čokoladnim kolačima. Ili pak, zadržite stvari jednostavne sa ukusnim čizkejkovima. Naš neverovatni recept za Anđeoski kolač osvojiće srca svakog poznavaoca deserta!

Sastojci:

  • 6 belanaca
  • 1/2 kašičice praška od kreča
  • 1/4 kašičice soli
  • 3/4 šolje kristalnog šećera
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1 šolja univerzalnog brašna
  • 1/2 šolje šećera u prahu
  • 1 šolja slatke pavlake
  • 1/4 šolje šećera u prahu
  • 1 šolja svežih jagoda, iseckanih
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1/4 šolje kristalnog šećera

Uputstvo:

  1. Ugrejte rernu na 325°F (162°C). Namastite i pobrašnite kalup za kolač u obliku cevi.
  2. U velikoj posudi, umutite belanca, prašak od kreča i so dok ne dobijete mekane vrhove.
  3. Postepeno dodajte kristalni šećer, ekstrakt vanile i brašno, mešajući dok se sve lepo sjedini.
  4. Sipajte smesu u pripremljeni kalup i poravnajte vrh.
  5. Pecite 45 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu kolača ne izađe čista.
  6. Neka kolač odstoji u kalupu 10 minuta, zatim ga prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.
  7. Umutite slatku pavlaku i šećer u prahu u posebnoj posudi dok ne dobijete čvrst sneg.
  8. U drugoj posudi, izgnječite jagode sa limunovim sokom i kristalnim šećerom dok se sve lepo sjedini.
  9. Da biste sastavili kolač, nanesite sloj umućene slatke pavlake na ohlađeni kolač.
  10. Prelijte ganasom od jagoda preko umućene pavlake.
  11. Poslužite i uživajte!

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.