Kako napraviti Anđeoski kolač sa beze glazurom i ganasom od jagoda
Kolači su klasičan desert. Najpopularniji su kao poslastica za posebne proslave poput rođendana i venčanja. Takođe, odlični su za završetak obroka nečim ukusnim i laganim. Napravite svoj omiljeni kolač uz naše neverovatne recepte za kolače! Možete se prepustiti bogatstvu i dekadenciji sa ukusnim čokoladnim kolačima. Ili pak, zadržite stvari jednostavne sa ukusnim čizkejkovima. Naš neverovatni recept za Anđeoski kolač osvojiće srca svakog poznavaoca deserta!
Sastojci:
- 6 belanaca
- 1/2 kašičice praška od kreča
- 1/4 kašičice soli
- 3/4 šolje kristalnog šećera
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 1 šolja univerzalnog brašna
- 1/2 šolje šećera u prahu
- 1 šolja slatke pavlake
- 1/4 šolje šećera u prahu
- 1 šolja svežih jagoda, iseckanih
- 1 kašika limunovog soka
- 1/4 šolje kristalnog šećera
Uputstvo:
- Ugrejte rernu na 325°F (162°C). Namastite i pobrašnite kalup za kolač u obliku cevi.
- U velikoj posudi, umutite belanca, prašak od kreča i so dok ne dobijete mekane vrhove.
- Postepeno dodajte kristalni šećer, ekstrakt vanile i brašno, mešajući dok se sve lepo sjedini.
- Sipajte smesu u pripremljeni kalup i poravnajte vrh.
- Pecite 45 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu kolača ne izađe čista.
- Neka kolač odstoji u kalupu 10 minuta, zatim ga prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.
- Umutite slatku pavlaku i šećer u prahu u posebnoj posudi dok ne dobijete čvrst sneg.
- U drugoj posudi, izgnječite jagode sa limunovim sokom i kristalnim šećerom dok se sve lepo sjedini.
- Da biste sastavili kolač, nanesite sloj umućene slatke pavlake na ohlađeni kolač.
- Prelijte ganasom od jagoda preko umućene pavlake.
- Poslužite i uživajte!