10 jednostavno neverovatnih recepata koje svako može spremiti u svojoj kuhinji

Jedan od najvećih problema u pripremi hrane danas je tendencija da se sve pretera. Umesto da se koriste nekoliko jednostavnih sastojaka i prirodnih aroma kako bi se definisalo jelo, samoproglašeni kuvari osećaju potrebu da u jelo ubace što više ukusa. Imajući to na umu, pronašli smo devet jela (i jednu klasičnu poslasticu) koja su jednostavna za pripremu, ali će i dalje impresionirati vaše prijatelje i porodicu.

1. Domaća Margarita pizza

jelo

Ovaj recept za picu stvarno razbija stvari na osnove. Sir? Da, ali ne brda. Nadevi? Nisu potrebni. Sve što vam je potrebno je testo od brašna, kvasca i malo soli; sveži paradajz sos, sveži bosiljak i nekoliko malih loptica svežeg mozzarelle. Zavolećete ovu picu jer je autentična i vraća se osnovama.

2. Tagliatelle Aglio e Olio

Svaka osoba sa italijanskom bakom sigurno ima lepa sećanja na ovo jelo iz detinjstva. Potrebna su samo četiri sastojka – tagliatelle, beli luk, maslinovo ulje i suvi ljuti biber. Možete ga pripremiti i poslužiti za samo 15 minuta.

3. Jednostavan pileći stir-fry

Kada pripremate ovaj omiljeni azijski obrok, ne možete pogrešiti. Počinje sa nekoliko komada pilećeg belog mesa, raznovrsnim povrćem, uključujući brokoli, luk, papriku i šargarepu, nekoliko kašika soja sosa i malo kukuruznog skroba za zgušnjavanje. To je festival boja koji je izuzetno zdrav, nizak u ugljenim hidratima i bogatog ukusa.

4. Veganska čorbica od leće

jelo

Obožavaćete ovu zdravu, slasnu i zasitnu čorbicu koja zahteva veoma malo truda, ali ipak ima ukus kao čarolija. Pored crvene leće, dodajte malo paradajza, šargarepe, krompira, karija u prahu i mlevene crvene paprike. Savršena je za bilo koje doba godine, ali posebno kada je vreme hladno!

5. Klasična goveđa čorba

Ova klasična goveđa čorba je obrok koji je bogat i pruža osećaj udobnosti. Počinje sa polako kuvanim goveđim mesom, šargarepom, krompirom, paradajzom i goveđim bujonom. Još jedno hranljivo jelo bogato proteinima i vitaminima.

6. Pahuljaste palačinke

Pahuljaste palačinke su ne samo ukusne za jelo, već i veoma zabavne za pripremu. Samo pitajte svako dete koje uči da kuva po prvi put. Zapamtite, najpahuljastije palačinke se sastoje od pet stvari: jaja, sode bikarbone, praška za pecivo, univerzalnog brašna i vanile. Šta može biti bolje za vikend od doručka sa pahuljastim palačinkama?

7. Veganski kari sa slanutkom

Razlog zašto je veganski kari sa slanutkom toliko omiljen je što ima jak i mesnat ukus, iako je veganski. Skuvajte neke slanutak dok ne omekša, dodajte paradajz, kokosovo mleko i neke egzotične začine i dobićete bogato i kremasto jelo koje može se poslužiti sa lepinjom.

8. Domaći hleb od kiselog testa

jelo

Nije najlakša stvar za napraviti, ali je neverovatno ukusno. Zahteva dosta vremena i mora se mesiti ručno umesto sa mešalicom za testo. Ali kada se pravilno uradi, ima iskren i rustičan kvalitet.

9. Jednostavno pečeni losos

Ništa ne može biti bolje od pečenog fileta lososa. Počnite tako što ćete marinirati losos u kombinaciji maslinovog ulja, soka od limuna, belog luka i začina preko noći. Pecite u rerni na 450°F (230°C) 12 do 15 minuta. Bogat omega-3 masnim kiselinama, pečeni losos se savršeno slaže sa prilogom od pirinča.

10. Čokoladni čips kolačići

Postoji tajna za savršene čokoladne čips kolačiće: koristite smeđi šećer umesto belog, i ako želite kolačić koji je savršena kombinacija mekog i hrskavog, koristite puter, a ne margarin. Takođe, iseckajte čokoladu visokog kvaliteta na komadiće umesto kupovine čokoladnih kapljica.

Ostavite komentar