Jedan od najvećih problema u pripremi hrane danas je tendencija da se sve pretera. Umesto da se koriste nekoliko jednostavnih sastojaka i prirodnih aroma kako bi se definisalo jelo, samoproglašeni kuvari osećaju potrebu da u jelo ubace što više ukusa. Imajući to na umu, pronašli smo devet jela (i jednu klasičnu poslasticu) koja su jednostavna za pripremu, ali će i dalje impresionirati vaše prijatelje i porodicu.
1. Domaća Margarita pizza

Ovaj recept za picu stvarno razbija stvari na osnove. Sir? Da, ali ne brda. Nadevi? Nisu potrebni. Sve što vam je potrebno je testo od brašna, kvasca i malo soli; sveži paradajz sos, sveži bosiljak i nekoliko malih loptica svežeg mozzarelle. Zavolećete ovu picu jer je autentična i vraća se osnovama.
2. Tagliatelle Aglio e Olio
Svaka osoba sa italijanskom bakom sigurno ima lepa sećanja na ovo jelo iz detinjstva. Potrebna su samo četiri sastojka – tagliatelle, beli luk, maslinovo ulje i suvi ljuti biber. Možete ga pripremiti i poslužiti za samo 15 minuta.
3. Jednostavan pileći stir-fry
Kada pripremate ovaj omiljeni azijski obrok, ne možete pogrešiti. Počinje sa nekoliko komada pilećeg belog mesa, raznovrsnim povrćem, uključujući brokoli, luk, papriku i šargarepu, nekoliko kašika soja sosa i malo kukuruznog skroba za zgušnjavanje. To je festival boja koji je izuzetno zdrav, nizak u ugljenim hidratima i bogatog ukusa.
4. Veganska čorbica od leće

Obožavaćete ovu zdravu, slasnu i zasitnu čorbicu koja zahteva veoma malo truda, ali ipak ima ukus kao čarolija. Pored crvene leće, dodajte malo paradajza, šargarepe, krompira, karija u prahu i mlevene crvene paprike. Savršena je za bilo koje doba godine, ali posebno kada je vreme hladno!
5. Klasična goveđa čorba
Ova klasična goveđa čorba je obrok koji je bogat i pruža osećaj udobnosti. Počinje sa polako kuvanim goveđim mesom, šargarepom, krompirom, paradajzom i goveđim bujonom. Još jedno hranljivo jelo bogato proteinima i vitaminima.
6. Pahuljaste palačinke
Pahuljaste palačinke su ne samo ukusne za jelo, već i veoma zabavne za pripremu. Samo pitajte svako dete koje uči da kuva po prvi put. Zapamtite, najpahuljastije palačinke se sastoje od pet stvari: jaja, sode bikarbone, praška za pecivo, univerzalnog brašna i vanile. Šta može biti bolje za vikend od doručka sa pahuljastim palačinkama?
7. Veganski kari sa slanutkom
Razlog zašto je veganski kari sa slanutkom toliko omiljen je što ima jak i mesnat ukus, iako je veganski. Skuvajte neke slanutak dok ne omekša, dodajte paradajz, kokosovo mleko i neke egzotične začine i dobićete bogato i kremasto jelo koje može se poslužiti sa lepinjom.
8. Domaći hleb od kiselog testa

Nije najlakša stvar za napraviti, ali je neverovatno ukusno. Zahteva dosta vremena i mora se mesiti ručno umesto sa mešalicom za testo. Ali kada se pravilno uradi, ima iskren i rustičan kvalitet.
9. Jednostavno pečeni losos
Ništa ne može biti bolje od pečenog fileta lososa. Počnite tako što ćete marinirati losos u kombinaciji maslinovog ulja, soka od limuna, belog luka i začina preko noći. Pecite u rerni na 450°F (230°C) 12 do 15 minuta. Bogat omega-3 masnim kiselinama, pečeni losos se savršeno slaže sa prilogom od pirinča.
10. Čokoladni čips kolačići
Postoji tajna za savršene čokoladne čips kolačiće: koristite smeđi šećer umesto belog, i ako želite kolačić koji je savršena kombinacija mekog i hrskavog, koristite puter, a ne margarin. Takođe, iseckajte čokoladu visokog kvaliteta na komadiće umesto kupovine čokoladnih kapljica.