7 znakova da imate duhovnu povezanost i kako duhovno rasti sa svojim partnerom

Uspostavite iskrenu, duboku, trajnu vezu s nekim.

Čak i u vezi, dolazimo do tačke kada se naš partner ne oseća više posebnim kao što je nekada bio. Možda počinjemo primetiti njegove mane ili primećujemo druge ljude, pitajući se da li bismo bili srećniji s njima. I tako, veza počinje polako da opada.

Šta ako vam kažem da možete garantovati iskru koja će trajati – bez obzira na to s kim ste – i srećniji život uz to? Iako vam saveti za veze neće doneti nikakva čuda, postoji drugi način.

Drevna učenja budizma sugerišu da to možemo postići ako transformišemo našu vezu u duhovnu povezanost i partnerstvo. Ako koristimo svoje veze kako bismo postali mudriji, ljubazniji i saosećajniji, možemo zapravo promeniti kako one funkcionišu. Možemo imati veze i život kakve smo oduvek sanjali.

Šta je duhovna povezanost?

Kada imate duhovnu povezanost sa partnerom, vi ste saveznici u ličnom rastu. Želite zajedno raditi na tome da postanete najbolje verzije sebe i posvećujete se pomoći i ljubavi jedno drugome, kao i onima oko vas.

Jer samo kada uživate u ljubavi i ljubaznosti, vaša će veza zaista procvetati. Probajte i videćete. Kada se stavi u praksu, možete ostvariti sve svoje snove.

7 znakova duhovne povezanosti

1. Nesebični ste jedno prema drugom

Kada ste duhovno povezani, učinićete sve što je potrebno da učinite svog partnera srećnim i pomognete mu da ostvari svoje ciljeve ili snove.

Ne radi se o tome šta ćete dobiti zauzvrat; već se radi o zaštiti vašeg partnera i osiguranju njegove sigurnosti i uspeha.

2. Možete biti svoji, autentični

Bez obzira na situaciju, bilo da ste kod kuće na kauču ili napolju s prijateljima, vi i vaš partner ste potpuno iskreni. Ne pretvarate se da ste neko drugi samo da biste promenili mišljenje vašeg partnera o vama.

Duhovna povezanost je iskrena; stoga je potpuna transparentnost njen temelj.

3. Delite iste vrednosti

Slaganje da se ne slažete oko vaših ličnih preferencija (poput toga gde naručiti večeru ili kod čije porodice provesti praznike) nije isto što i deljenje važnih vrednosti.

Partneri koji su duhovno povezani slažu se oko pitanja koja definišu ko su oni i koje žele da imaju u budućnosti. Oboje teže da postignu iste stvari u životu, zajedno.

4. Poštujete jedno drugo

Iako je poštovanje ključni sastojak svake romantične veze, posebno je važno u duhovno povezanom partnerstvu.

Ne osuđujete jedno drugo, ne prekidate jedno drugo tokom razgovora niti kritikujete jedno drugo zbog mana; umesto toga, pokazujete empatiju i saosećajnost i težite da razumete svog partnera na dubljem nivou.

5. Osećate kao da se poznajete oduvek

Gotovo instinktivno, kada ste se prvi put sreli, verovatno ste jedno drugo videli s druge strane prostorije. Odmah vam je bilo jasno da imate povezanost i privlačnost jedno prema drugome.

Iako to nije nešto što možete rečima objasniti, vaša intuicija vam je rekla da je ova osoba neko ko pripada vašem životu. I vi ste poslušali.

6. Možete komunicirati bez reči

Svako od vas izgleda da zna šta druga osoba misli, bez trunke oklevanja. Slično tome, možete prepoznati raspoloženje jedno drugog samo na osnovu osećaja.

Komunicirate očima i srcima, ne rečima, i možda čak možete osetiti ako nešto nije u redu, čak i ako niste u istoj sobi.

7. Pomognete jedno drugom da rastete

Kada su ušli u vaš život, bili ste sigurni da ništa više neće biti isto. Zajedno izvlačite najbolje jedno iz drugog, podstičete se da budete bolje osobe i pronalazite svoj cilj u životu.

Ni jedno od vas se ne boji da bude iskreno prema drugome, i vodite jedno drugo u pravom smeru.

Ako ste duhovno povezani, znate duboko u svom srcu da je ovo osoba s kojom ste suđeni da budete. Bez obzira na njihove mane, ne sumnjate u vezu koju delite, i nikada se ne plašite da će vas ova osoba izneveriti.

Osim što vam ova osoba pomaže da se izrazite, ona vam pruža osećaj stabilnosti u vašem životu. Čak i sedenje pored nje može umiriti vaš stres i anksioznost.

Razvijanje duhovne povezanosti znači biti iskren, otvorenog uma, miroljubiv i ranjiv. Ne radi se o tome da se menjate kako biste bili bolji par; formiranje duhovne povezanosti znači biti verni sebi, partner čini isto i zajedno produbljujete svoju emocionalnu povezanost.

Kako ostvariti duhovnu povezanost i rasti duhovno sa partnerom

1. Posvetite se nečemu višem

Ono što uzdiže duhovno partnerstvo iznad obične veze jeste revolucionarna ideja da je vaša uloga da podržavate jedno drugog na putu ka krajnjem razvoju, postanete svoje najbolje Ja. Osvestite se da ne tražite samo fizičku sigurnost ili emocionalnu podršku već duhovnu evoluciju.

To znači da podržavate jedno drugog u zajedničkom traganju da postanete “prosvetljeno” biće. Ciljevi koje postavite za vašu vezu će odrediti kako ona funkcioniše svakodnevno. Ako je vaš cilj samo društvo ili finansijska sigurnost, ne očekujte dugoročno zadovoljstvo; ako je vaš cilj radikalna evolucija vašeg tela, uma i duha, očekujte ispunjenje koje prevazilazi vaše snove.

2. Budite ono što želite kod partnera

Napravite listu osobina koje najviše želite kod partnera. Umesto da tražite neverovatne osobine kod nekoga drugog, razvijajte ih u sebi. Na primer, ako želite partnera sa finansijskom stabilnošću, postanite stabilni i sami! Ako želite nekoga zabavnog, budite zabavni!

Lepota percepcije je u tome što ćete videti sve svoje sopstvene osobine, kako dobre tako i loše, reflektovane nazad u vašem partneru. Budite potpuni u sebi i videćete potpunost kod svog partnera.

3. Očistite se od prošlih veza

Razmislite o vašim bivšim partnerima. Šta vam pada na pamet? Ako je bilo šta osim ljubavi, imate neki posao pred sobom.

Slike i osećaji koji se javljaju u vašem sećanju utiču na način na koji doživljavate trenutne veze. Naučite oprostiti. Bez obzira koliko loša vaša prošla veza bila, naučila vas je tačno ono što ste trebali da naučite.

4. Prepoznajte promene i koristite ih za rast

Deo isceljivanja prošlih veza je prihvatanje promena. U budističkoj filozofiji, ovo razumevanje je osnova mudrosti. Nema početka bez kraja, nema života bez smrti.

Vaša veza će se transformisati kako vi oboje evoluirate. Kao duhovni partneri, vaš zadatak je da volite i podržavate jedno drugo kroz ovaj proces. Koristite promene za rast – ne borite se protiv njih.

5. Razvijte dnevnu meditativnu praksu

Ako želite imati mudrog, ljubaznog i duhovnog partnera, vi sami morate postati takvi. Kreirajte dnevnu praksu koja uključuje meditaciju, molitvu ili duboko promišljanje. Postoji mnogo studija koje dokazuju mentalne i fizičke koristi meditacije.

Učenje da se smirite i dobro meditirate je isto kao i bilo šta drugo: potrebno je vežbati. Pronađite i praktikujte metod koji vam odgovara i povezuje vas s nečim višim.

Vreme i pažnja koje posvećujete meditaciji određuju rezultate koje ćete dobiti. I nemojte da vas to uplaši – možete početi sa samo nekoliko minuta dnevno.

6. Budite fizički bliski svakodnevno

Dodir, intimnost i povezanost su ključni sastojci duhovnih partnerstava. Zadovoljavajuća intimna veza počinje s imanjem tela u kojem se dobro osećate. Jogička učenja istražuju suptilne energetske veze koje imamo jedni s drugima. Da biste pristupili ovim dubljim dimenzijama, vaša fizička forma mora biti zdrava.

Posvetite se zdravoj ishrani koja odgovara vašim potrebama. Posvetite se vežbanju koje vas oživljava. Uradite nešto zabavno! Oslobodite svoju strast i posmatrajte šta se dešava u vašem intimnom partnerstvu.

7. Suočavajte se sa svojim demonima – individualno i zajedno

Svi imamo prtljag, zar ne? Svi imamo senke koje ne želimo da vidimo. Biti u duhovnom partnerstvu zahteva da odrastemo u osobe koja smo trebali da budemo.

Važan korak je iznošenje na površinu onoga što najviše poričemo u sebi. Partnerstva su izazovna. Vaša veza će izvući sve vaše tamne strane na površinu. To je obično kada veza završi ili počinje “igra krivice”.

Umesto toga, odlučite se da pomognete jedno drugom da radite na psihološkim problemima koji isplivavaju. I nemojte misliti da se neće pojaviti! Pronađite dobrog trenera ili terapeuta, ako je potrebno. Radite na ovome i posmatrajte kako vaša srca cvetaju i vaše umove rastu. Inače, vaše sopstvene senke će neizbežno razdvojiti vašu vezu.

8. Planirajte sastanak s anđelom barem dva puta mesečno

Način na koji tretirate svoju vezu stvara rezultate koje doživljavate. Da li je ovo najposebnija osoba na planeti za vas? Ako jeste, kako biste je trebali tretirati? Ako se odnosite prema njima kao prema svetom biću, oni će to i postati. Ako ih tretirate kao obične ljude, takvi će biti.

Napravite obavezu da ćete imati “sastanak s anđelom” dva puta mesečno. Setite se blaženih osećanja koja ste doživeli kada ste se prvi put upoznali i ponovo stvorite te trenutke.

Obucite se lepo, idite u najbolji restoran ili pripremite omiljeni obrok kod kuće. Posvetite vreme da učinite sve posebnim. Razmislite o tome šta bi voleli: cveće, pokloni – sve što možete zamisliti!

9. Uskladite svoje vizije za budućnost

Duhovno partnerstvo je sve o podršci dubokim željama jedno drugog. Da biste ostali zajedno, vaše dve vizije moraju biti usklađene. Pitajte jedan drugog: Šta najviše želite? Šta vas zove? Istražite ova pitanja s hrabrošću i iskrenošću.

Vaše vizije ne moraju biti iste, ali moraju biti usklađene. Pronađite zajedničke aspekte vaših vizija za budućnost. Možda jedan od vas želi da živi u inostranstvu, dok drugi želi da bude blizu porodice.

Umesto da zapadnete u dualizam, tražite “treće puteve”. Na primer, “Možemo odvesti mamu s nama. Ili živeti na oba mesta po šest meseci godišnje.”

10. Ostvarite svoje snove

Svi smo zamišljeni da budemo heroji sopstvenih života. Niko to ne može učiniti umesto vas, čak ni vaš duhovni partner.

Najbolja stvar koju možete učiniti za svoj odnos je da postanete biće o kojem sanjate, biće koje ste rođeni da budete.

Ostavite komentar