5 kozmetičkih stomatoloških procedura savremenog sveta

Kozmetički stomatološki postupci su savremena zamena za normalnu oralnu zdravstvenu negu. Dok opšta dentalna zdravstvena nega može zahtevati mesec dana ili više, kozmetička stomatologija može isti problem rešiti za dve nedelje. To je jednostavan način da sačuvate, obnovite ili poboljšate svoj prelep osmeh. Stomatološki postupci koriste različite tehnike kao što su beljenje zuba, fasete od porcelana, nevidljive proteze i oblikovanje desni kako bi se rešili estetskih problema poput neujednačene boje zuba, oštećenja ili nepravilnosti u osmehu.

Kozmetički stomatolog koristi nekoliko različitih postupaka poput porcelanskih faseta, implantata, itd. za rešavanje vaših problema sa oralnim zdravljem. Ovi postupci tretiraju većinu problema sa oralnim zdravljem sa najboljim rezultatima po razumnoj ceni. Hajde da se bliže upoznamo sa nekim od ovih postupaka kozmetičke stomatologije:

Beljenje ili izbeljivanje

Izbeljivanje zuba je jednostavan postupak u kozmetičkoj stomatologiji. Napici sa kofeinom poput kafe često mogu obojiti zube i narušiti vaš osmeh. Postoji mogućnost izbeljivanja zuba za dva do devet nijansi. Možete izabrati nijansu prema vašim potrebama. Rezultati traju koliko god pravilno brinuli o svojim zubima.

Spajanje zubne gleđi

Spajanje trajno pričvršćuje stomatološki materijal za zube. Stomatolog će oblikovati materijal prema željenoj formi. Tretira oštećenja, pukotine, razmake, itd. Međutim, spajanje zubne gleđi nije tako dugotrajno kao fasete, što opravdava povećanu potražnju za fasetama.

Porcelanske fasete

Porcelanske fasete se postavljaju na površinu zuba. Tretiraju istrošenu gleđ, neujednačene razmake, pukotine ili fleke. One su trend moderne stomatologije. Fasete su najbolja alternativa izbeljivanju i manje vremenski zahtevne. One su savršeno rešenje za popravku vašeg osmeha i očuvanje oralnog zdravlja.

Nevidljive proteze

Često kasno shvatimo koliko su proteze važne za naše zube. Proteze oblikuju zube i ispravljaju neujednačen rast. Ne samo deca, već i odrasli mogu da koriste različite vrste proteza. Kozmetička stomatologija je došla sa konceptom nevidljivih proteza. Postoji različite vrste ovih proteza u zavisnosti od toga gde ih stomatolog postavlja.

Oblikovanje desni

Parodontolozi, ortodonti ili oralni hirurzi izvode tretmane oblikovanja desni. Ovaj postupak tretira osmeh sa viškom desni. Previše desni se takođe može tretirati laserom, hirurškim repositioniranjem, itd. Različiti faktori utiču na cenu ovog tretmana, a najbolje je da se obratite najbližem stomatologu kako biste je najbolje procenili.

Ostale metode

Osim gore navedenih metoda, danas se takođe koriste i implantati. Oni pružaju najviši nivo snage i trajnosti vašim zubima uz estetsku implantaciju. Porcelanske krune, takođe poznate kao kapice, obnavljaju oštećene zube. Dostupne su u materijalima poput zlata, porcelana, itd. Međutim, stručnjaci savetuju da ne koristite krune na osetljivim područjima vaše usne šupljine.

Zaključak

Većina ljudi smatra osmeh važnim društvenim adutom. On može uticati i na vaš profesionalni život. Nikada ne biste smeli da kompromitujete brigu o svom zdravlju. Uvek treba da birate najbolju uslugu za sebe. Briga o oralnom zdravlju nije izuzetak. Zato razmislite o prelasku na kozmetičku stomatologiju i odmah zakažite pregled.

Ostavite komentar