8 saveta koji će vam pomoći da se pripremite za posetu stomatologu

Svi znaju da je dobra dentalna nega od vitalnog značaja za opšte zdravlje

Pravilna briga o zubima i desnima je doživotno opredeljenje, a redovna poseta stomatologu je deo ovog opredeljenja. Priprema za posetu stomatologu jednako je važna kao i dolazak na pregled. Evo nekoliko stvari koje treba imati na umu pre vašeg termina za dentalnu negu kako bi iskustvo bilo glatko.

Priprema za posetu stomatologu

Poseta stomatologu ne bi trebalo da vas stresa. Stomatolozi i higijeničari su spremni da pomognu i čine sve kako bi vaša poseta ordinaciji bila što prijatnija. Jedan način na koji to postižu je da se pobrinu da udobno sedite i da se osećate opušteno u stomatološkoj stolici, što je korak bliže poboljšanju vašeg zdravlja i osmehu s većim samopouzdanjem.

Razmotrite svrhu posete stomatologu

Ordinacija stomatologa je mesto gde ljudi idu iz dva razloga. Prvi, dolaze na redovni pregled i čišćenje. Drugi, dolaze zbog određenog postupka. Budite sigurni da razumete koji je od ova dva razloga vaš povod za posetu stomatologu, kako biste se mentalno pripremili.

Priprema za bilo koji postupak je važna, pogotovo ako imate tendenciju da budete anksiozni. Pozivanje klinike ako želite saznati više o postupku može pomoći da umanjite svoje brige. Sve dok je svrha vaše posete jasna i mentalno i fizički ste spremni za sve, bićete u redu.

Pripremite svoje stvari

Važno je da sve bude spremno za posetu stomatologu. Ako idete s decom, trebaće vam komplet za oralnu higijenu, medicinska dokumentacija i nešto da zabavite dete dok čekate.

Stavljanje svega što vam može zatrebati u malu torbu veče pre termina pomoći će vam da izbegnete da nešto ostavite kod kuće i da ne tragate za stvarima, olakšavajući stvari sledećeg dana.

Zabeležite vaše lične informacije

Obavezno pripremite sve informacije koje će vam biti potrebne pre nego što krenete na stomatološki pregled kako bi popunjavanje formulara u klinici bilo lakše i izbegli druge probleme. Obično će vam biti potrebna adresa, broj telefona, medicinska dokumentacija i podaci o osiguranju.

Očistite usta pre pregleda

Dentalni stručnjaci svakodnevno se suočavaju s različitim vrstama oralnih problema, a neki od njih mogu biti neuredni. Operite i četkajte zube najmanje sat vremena pre stomatološkog pregleda. Takođe, ne zaboravite da koristite tečnost za ispiranje usta posle četkanja. Čišćenje usta pre pregleda olakšava ceo proces vama i vašem stomatologu. Takođe osigurava da vaš dah ostane svež i čist čak i nakon postupka.

Zapišite sva vaša pitanja i zabrinutosti

Zapisivanje svih pitanja ili zabrinutosti koje imate dok se pripremate za pregled olakšaće vam da ih diskutujete sa stomatologom. To takođe može pomoći da se ublaži anksioznost ili strah i bolje ćete se pripremiti za ono što vas očekuje.

Budite tačni

Važno je da se pridržavate zakazanog termina kod stomatologa. Nemojte ih čekati; obično imaju puno pacijenata zakazano za jedan dan i mnogo procedura za izvršenje.

Trebali biste stići najmanje 15 minuta pre vašeg termina i strpljivo sačekati. Mali zastoj može poremetiti dan vašem stomatologu; izbegnite to tako što ćete duplo proveriti svoj raspored i osigurati da je tačna adresa klinike. Dolazak ranije takođe vam daje vremena da pažljivo i tačno popunite sve neophodne formulare.

Podelite svoju medicinsku istoriju

Morat ćete pružiti svoju medicinsku istoriju pre nego što nastavite sa bilo kojim postupkom. To uključuje sve medicinske informacije, sve lekove koje ste uzimali, dijagnoze i medicinsku istoriju porodice.

Detaljna medicinska istorija je bitna; pomoći će vašem stomatologu da razume vaše stanje i preporuči lekove koji mu najbolje odgovaraju. Obavezno napomenite alergije.

Budite iskreni prema svom stomatologu

Nemojte se plašiti da kažete stomatologu kroz šta prolazite. To će vam uštedeti i vreme i novac u budućim posetama. Komunikacija sa stomatologom ako ste nervozni ili uplašeni takođe će pomoći stomatologu da sazna kako može da se prilagodi kako bi olakšao vašu anksioznost, strahove i zabrinutosti.

Ključni zaključak

Poseta stomatologu na St. Pete Beach je od suštinskog značaja za dobro oralno zdravlje. Izbegnite da postane stresna tako što ćete uvek znati zašto dolazite, pripremiti svoje stvari veče pre termina i zabeležiti sva pitanja i zabrinutosti koje možete imati. Ovo će takođe obezbediti da ništa ne zaboravite i olakšati neki od stresa koji možda osećate.

Pre vašeg termina, nemojte zaboraviti da očistite usta. Pobrinite se da budete tačni i budite potpuno iskreni prema svom stomatologu; podelite svoju medicinsku istoriju, strahove i zabrinutosti. Ovo će pomoći da stvari budu lakše za vašeg stomatologa i omogućiti mu da pruži najbolji tretman koji će odgovarati vašim potrebama.

Ovi saveti će obezbediti lakšu posetu stomatologu i za vas i za vašeg stomatologa.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.