4 smrtonosna greha zavođenja

Evo šta ne treba raditi prilikom pokušaja zavođenja.

Mnoge samostalne žene često se nađu kako posmatraju svog sastanka i razmišljaju kako da ga navedu da se zaljubi. Čitaju članke u časopisima, traže savete od prijatelja, čak se upuštaju u pokušaj i grešku, pokušavajući jednu stvar jedan trenutak, a sledeći tren prelaze na drugu.

Ali, kad dođete do toga da pokušavate da postignete nešto, sve što zaista trebate znati kako biste naučili kako da ga navedete da se zaljubi zapravo ne uključuje šta treba da radite; zapravo, radi se o tome šta ne treba da radite.

Neki stvari su očigledne: nemojte kuvati njegovog kućnog ljubimca zeku; nemojte zvati njegovu majku i pričati joj o svom ljubavnom životu (ili nedostatku istog); i nemojte ga optuživati da spava sa advokaticom ako se u lokalnom kafiću jednom joj se nasmešio.

Međutim, neke stvari možda neće biti baš toliko očigledne (ili definitivno — kako to svi klinci kažu — ludorije). Neke greške koje činite možda su greške koje čak ni ne shvatate da su loše.

Dakle, dok učite kako da ga navedete da se zaljubi, zapamtite da se suzdržite od činjenja sledećih četiri smrtonosna greha zavođenja.

1. Konstantno komuniciranje

Kao što će vam gotovo svako ko zna bilo šta o vezama reći, komunikacija — kad su veze u pitanju — je ključna. Međutim, komunikacija ne mora biti konstantna, bar ne u obliku SMS poruka i telefonskih poziva.

Konstantno kontaktiranje — hej, hteo sam samo da vidim šta radiš; hej, hteo sam samo da proverim da si dobio moju poruku; hej opet, moj telefon se čudno ponaša — samo da se uverim da nisi zvao! — pokazuje mu da si potrebna. I momci obično beže od žena koje su preterano zavisne.

2. Pokušavanje da ga promenite

Jedan od najvažnijih faktora u učenju kako ga naterati da se zaljubi uključuje odricanje od potrebe da izazovete promene.

Neki žene završe sa momcima koji su manje od divnih — oni su loši momci, ako hoćete — ali ove žene ostaju sa njima jer veruju da mogu promeniti njegove zle (ili jednostavno dražesne) navike. Ipak, ulazak u vezu s namerom da izazovete promene ima suprotan efekat iz dva razloga: ne možete promeniti drugu osobu i pokušavanje toga gotovo uvek izaziva osećanje ljutnje.

3. Pokušavanje da ga odvojite od prijatelja i hobija

Još jedna česta greška koju žene prave — pogotovo u početnim fazama veze — jeste držanje partnera podalje od njegovih prijatelja i hobija koje voli. Neki žene pogrešno vide hobije i društvene odnose kao pretnju, zaključujući da, ako momak bira da izađe sa prijateljima umesto da ostane kod kuće sa partnerkom, da više voli svoje prijatelje.

Ali, u stvarnosti, prijatelji i interesovanja omogućavaju mu (i njoj) da se opuste, ispuše paru, zadovolje potrebe i rade ono što vole. Oduzimanje toga od bilo koga nije korisno za vezu; s druge strane, potpuno je štetno.

4. Brzo donošenje zaključaka

Možda zvuči veoma “Bradi Buč” reći da pretpostavljanje znači da pravite budalu od sebe i mene, ali takođe je istina: kad brzo donosite zaključke, povećavate svoje šanse da napravite optužbe, preterate i kažete stvari koje ne možete povući. Takođe povećavate šanse da donesete zaključak koji je potpuno netačan.

Dakle, ako primetite da pretpostavljate nešto o svom partneru — da se viđa sa drugim ljudima; da još uvek nije preboleo svoju bivšu; da te drži dok ne nađe nešto bolje — mnogo je bolje da razgovarate sa njim o svojim strahovima nego da ih pustite da se nagomilavaju u vašem umu. Ovo drugo rizikuje pretvaranje gomile prljavštine u Mont Everest.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.