Da li se stvarno privlače suprotnosti?

Suprotni parovi su dva ljudska bića koja imaju različite sklonosti, preferencije i stavove. Ova dinamika može biti izazovna u bilo kojoj vrsti odnosa, uključujući i romantične odnose. Međutim, upravo zbog različitosti, takvi parovi mogu naučiti jedan od drugoga i rasti zajedno.

Kada su u pitanju romantični odnosi, suprotni parovi se često privlače jedan drugome zbog njihovih različitih osobina. Međutim, ako žele da veza opstane, moraju biti spremni na kompromise i razumevanje. Potrebno je da shvate i prihvate da se neće uvek slagati i da će imati različite stavove o mnogim stvarima. Međutim, ako oboje budu spremni da rade na svojim razlikama i da prihvate jedno drugo, takva veza može biti veoma uspešna.

Suprotni parovi moraju razviti zdravu i otvorenu komunikaciju kako bi prebrodili probleme. Otvoreni razgovori i razumevanje stavova i potreba jednog drugog pomoći će da se izbegnu nesporazumi i svađe. Takođe je važno da oboje budu spremni na kompromise, da nađu zajedničko rešenje i da budu fleksibilni u vezi.
Oni mogu imati veoma bogat i zanimljiv odnos, ako su spremni na rad i trud u vezi. Učenje od drugog, uz međusobno poštovanje i razumevanje, može dovesti do dugotrajne, srećne i ispunjene veze. Uvek postoji izuzetak od svake pravila.

Ali kada je u pitanju dinamika u kojoj je neko veliki zabavljač dok njihov partner uopšte ne voli zabave, ili ako je neko vrlo religiozan a njihov partner ne veruje u to, ili ako je jedan partner emocionalno nedostupan dok je drugi dostupan – po našem iskustvu, nikada nismo videli da ovi tipovi parova uspevaju.
Dakle, koje suprotnosti mogu uspeti i kako? Evo nekoliko primera:

Noćna sova i ranojutarnji petlovi

Mislim da se ovo svodi na to da se maksimalno iskoristi vreme koje provodite zajedno. Da li svesno uspostavljate vezu u vreme kada ste budni zajedno? Važno je poštovati razloge i želje jednog drugog u vezi sa suprotnim obrascima spavanja. Imajte na umu da je ova dinamika različita od dinamike zabavljača i nezabavljača, što opet nikada nismo videli da funkcioniše. Ponekad moj partner voli da se opusti gledajući televiziju kasno noću dok sam ja već zaspala pored njega, i to mi se sviđa. Ali ne bih volela da je u drugoj sobi i zabavlja se!

Potrošač i škrtica

Kompromis će definitivno biti važan faktor u ovoj dinamici, kao i stvarno razumevanje zašto je vaš partner na određeni način sa novcem. Odnos između potrošača i štediše će funkcionisati sve dok postoji stvarni novac koji potrošač može da potroši! U ovoj dinamici postoje jasne prednosti za obe strane. Potrošač uči dublju svest o novcu, a štediša može da se opusti i živi malo umesto što konstantno ima osećaj oskudice.

Stvaratelj nereda i opsednuti redom

Kao neka koja sama stvara nered, zapravo sam pristrasna prema opsednutiku redom. Održavanje stvari čistim, urednim i organizovanim nikome nije naškodilo. Možda se može tvrditi da nered takođe nije štetan, ali ako je opsednutiku reda važno da se trudite da stvari održavate malo urednijim, može li vam to naškoditi da se pridružite njima?
Ako ste opsednuti redom i ne možete podneti nered koji vaš partner stvara, moraćete da prihvatite da ste vi taj koji će se uglavnom brinuti o čišćenju i prilagoditi svoje misli u skladu sa partnerom. Moj stav o ovome je: ako vas partner zadovoljava na svaki drugi način, a njihova neurednost ili pedantnost je njihova najiritantnija osobina, prilično ste srećni i sigurno možete da održite ovaj odnos!

Ekstrovert i introvert

Ekstrovert i introvert zaista moraju biti spremni da uzmu u obzir želje drugog partnera. Ponekad će introvert morati da se izvuče iz svoje zone komfora i prihvati poziv za događaj, čak i ako bi radije ostao kod kuće. Ekstrovert će morati biti spreman da kaže ne nekim od svojih poziva. Još jedan način da ova suprotna kombinacija uspe je da svaka osoba prihvati da će jedan ostati kod kuće dok drugi izlazi povremeno. Kao i uvek, oba partnera moraju imati pravo razumevanje i prihvatanje kako je druga osoba “povezana”.

Optimista i pesimista

Optimista i pesimista imaju težak odnos koji treba da se reši u romantičnoj vezi, ali je izvodljivo! Pesimista i optimista će morati da budu duboko svesni svojih negativnosti i pozitivnosti. Lako je primetiti koliko je dosadan partner kada je potpuno suprotan. Ali u ovom specifičnom slučaju suprotnosti, pesimista i optimista moraju da priznaju da neko sumnjanje ili briga nije uvek loša stvar i da biti uvek pozitivan može biti iluzorno. Sigurno ne želim zvučati kao pesimista kada kažem da ne verujem da ljubav može biti dovoljna u vezi, posebno kada se radi o suprotnostima koje se privlače. Ako ne svesno radite na prevazilaženju vaših razlika, velikih ili malih, kompromis i iskrena želja da drugom partneru bude srećan bez žrtvovanja svoje sopstvene ličnosti uvek su ključni, čak i ako ste inače prilično kompatibilni u svemu.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.