12 zdravih ideja za školski ručak

Imamo 12 ideja za zdrav školski ručak koji će olakšati pakovanje ručka. Brzi su, laki, povoljni i odobreni za decu. Svideće vam se ove zdrave ideje za školski ručak.

Pakovanje školskog ručka vašeg deteta često može biti zastrašujuće. Teško je lako spakovati hranu koju će deca zaista jesti.

Evo nekih ideja i primera šta spakovati detetu za ručak koji lako može poneti u školu, i time sprečiti da svakodnevno konzumira “brzu hranu” koja je skroz nezdrava i štetna, naročito za decu u tom urzastu.

Sve ove ideje nisu pogodne samo za decu, već mogu biti upotrebljive i za ljude koje studiraju ili rade, a ne žele da svakodnevno jedu nezdravu hranu.

Domaći suši

Školski ručak će biti tako ukusan kada spakujete ove rolnice od tunjevine. Svako može lako da napravi suši rolnice sa konzerviranom tunom i povrćem! Spakujte ovaj šareni i zdrav ručak za svoju decu.

Domaća pica od somuna

Recept za picu od somuna je tako jednostavan i omiljen je kod dece. Svako može dodati svoje omiljene prelive. To je zaista jednostavan recept za prilagođavanje svačijim željama.

Sendvič od humusa i spanaća

Ovo je savršena zamena za klasični sendvič koji sadrži suhomesnate proizvode. Humus možete napraviti samostalno kod kuće od leblebija i začina po želji. Deca ne shvataju da zapravo jedu nešto zdravo!

Pljeskavice od tikvica

Potrebno vam je samo pet sastojaka i 25 minuta da pređete od svakodnevnog povrća do ručka za sve zvezde. Ove pljeskavice od tikvica su savršeno ukusne i tako jednostavne za pravljenje. Možete da dodate i randanu šargarepu.

Domaći riblji štapići

Riblji štapići mogu biti jako ukusni, naročito ako ih pečete čime ćete detetu obezbediti zdraviju verziju ovog obroka. Možete dodati različite prileve uz ovo jelo, kao i dodatak krompiriće. To je ukusno rešenje za dosadne kutije za ručak. Deca će voleti ovu ukusnu promenu i uživaće u jedenju ribljih štapića.

Takosi ili tortilje

Tortilje možete da napunite različitim punjenem, od različitih vrsta mesa koje možete dodati do salata i preliva koje možete kombinovati. Vrlo je ukusno i praktično za poneti, a možete ih i tostirati čime će biti zanimljivije deci kada ih napravite trouglastog oblika. To je tako zabavna i laka ideja za ručak.

Vafli od pire krompira

Sledeći put kada vam ostane pire krompir, pokušajte da napravite vafle od krompira! Spolja su hrskavi i nežni iznutra. Ne samo da ovaj recept sprečava bacanje hrane, već je i apsolutno neverovatan. Tekstura je savršena tako da se ne pokvasi kada se pakuje.

Ćuretina i ćevapi sa sirom

Deca jednostavno vole ove ražnjiće od ćuretine i sira. Tako su zabavni i veoma laki za pravljenje. U ovim ćevapima možete lako zameniti druge vrste delikatesnog mesa i sira. A na štapiću možete dodati i neko povrće po izboru.

Tortilja od jaja

Jaja možete prirpremiti na jedan zanimljiv način u vidu tortilje ili palačinke i zarolati raličitim punjenjem. Možete dodati unutra sira, pileća prsa kao i neku salatu na primer baby spamać. Biće jako ukusno ali i jednostavno za pakovanje.

Pileće ćufte od parmezana

Pored toga koliko se brzo i lako mogu napraviti, ćufte mogu biti i udvostručene kao zabavno predjelo. Ukus parmezana je tako ukusan. Deca mogu da spakuju svoj omiljeni sos za potapanje kako bi ovo bilo još bolje.

Pileći cezar sendvič

Za lak ručak prepun proteina, spakujte cezar sa piletinom na žaru. Ponovo otkrijte sve svoje omiljene ukuse Cezar salate u obliku sendviča. Oblozi su savršeni za ručak i laki za jelo. Trudimo se da uvek imamo pri ruci pakovanje omota kako bismo napravili različite vrste za ručak.

Salata od makarona

Deci možeze spakovati makarone sa različitim dodacima, od tunjevine do mesa, i različitih sireva i soseva. Ovo možeze brzo pripremiti.

Važno je da nabavite kutije za pakovanje ručka, po mogućstvu da budu staklene ili od nerđajućeg čelika, jer su to najzdraviji materijali za pakovanje hrane. Trudite se da izbegnete plastiku, iako je onda praktična kada su u pitanju deca, ali nije zdrava za vaše dete.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.