8 prednosti malog, intimnog venčanja

Kada pomislite na planiranje venčanja, verovatno vam prvo padne na pamet slika napetog para koji planira svoje venčanje, od pronalaženja mesta za venčanje do zakazivanja datuma, slanja pozivnica, pronalaženja venčanice, angažovanja keterera, izbora DJ-a, cvećara i tako dalje, i tako dalje. Može se reći da je planiranje venčanja stresno. Mnoge parove to može dovesti do toga da samo žele da taj dan dođe i prođe kako bi se stres završio, što dovodi do toga da njihov veliki dan prođe u magli dok se kreću od jednog zakazanog događaja do drugog. Ali ne mora biti tako.

Možete imati malo, intimno venčanje koje će delovati kao veliko. Manja venčanja su divna stvar, jer vam omogućavaju da smanjite taj stres dok istovremeno uživate u svom velikom danu sa malom grupom bliskih rođaka i prijatelja. Ali koje su tačne prednosti imati intimno venčanje? Evo nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir.

Manje troškova na alkoholu, keteringu i zabavi

Troškovi velikih venčanja se brzo nagomilavaju. Do kraja dana, verovatno ćete potrošiti puno novca, bilo da plaćate račun za otvoreni bar, angažujete bend uživo ili restoran da posluži vaših stotinu i više gostiju. Međutim, mnogo manje venčanje će smanjiti gotovo sve te troškove. Možete i dalje naručiti ketering, ali narudžbina će biti mnogo manja nego za tradicionalno venčanje; možete sami biti DJ sa Spotify plejlistom ako želite; možete sami kupiti pivo, vino i žestoka pića u danima pre ceremonije, napraviti zalihe kako bi bilo dovoljno za sve bez potrebe da unajmljujete nekoga da donese ”ceo” bar.

Više troškova na cveću i dekoraciji

venčanja

Potrošili ste manje na alkohol, hranu i živu zabavu. Taj novac možete sačuvati ili ga možete usmeriti drugde. Preporučujemo da ga iskoristite za poboljšanje vaših cvetnih aranžmana i prilagođenje dekoracije. Odjednom možete pretvoriti vašu ceremoniju u botaničku palatu, sa bujnim aranžmanima koji ukrašavaju svaki kutak na kojeg gosti mogu da pogledaju. Ako želite još više uzbuditi stvari, možete poboljšati dekoracije na stolovima i menijima kako biste poboljšali stil kako za sebe tako i za vaše goste, pretvarajući vaše venčanje u sanjiv estetski doživljaj.

Više troškova na mladence

venčanja

Planiranje venčanja se sve svodi na proračun: Koliko možemo potrošiti na ovo? Šta treba da izostavimo? Šta možemo sebi priuštiti? Baš kao što manje venčanje može uštedeti novac za dekoraciju, taj novac možete uložiti u sebe i svog supruga. Planirate da kupite standardne zlatne venčane prstenove? Uložite taj novac u jedinstvene venčane prstenove koje ćete oboje ceniti.

Budite avanturistički

venčanja

Manje intimno venčanje znači da se ne morate oslanjati na masivnu salu za prijem ili veliku katedralu da primi sve vaše goste. Pa, šta možete uraditi drugačije? Možete razmišljati van okvira! Možda će vaša ceremonija biti na vrhu planine; možete okupiti sve goste na plaži za ceremoniju i prijem; čak možete održati venčanje i prijem u svom dvorištu. Postoji mnogo različitih opcija koje možete istražiti, što vam omogućava da svoje venčanje prilagodite upravo prema specifikacijama vas i vašeg supruga.

To možete biti samo vi i vaši gosti

Uobičajena pritužba mladenaca je da nisu imali dovoljno vremena da provedu sa svim svojim gostima. Zašto ne bi više cenili taj trenutak? Jedno rešenje je da se odreknete keteringa, cvećara, DJ-a i barmena i napravite porodično i prijateljsko okupljanje. Tretirajte ga kao poseban susret, gde će svako doprineti nečim na događaju, bilo da je to koktel, pripremljeno jelo ili ručno izrađeni poklon. Vaši gosti će se osećati više cenjeno kad budu uključeni u vaš veliki dan. To olakšava gostima da podele svoje priče, uključe se u razgovore i generalno se osećaju važno što su u prisustvu novog bračnog para.

Možete se fokusirati na autentičnost

Velika venčanja su i dalje personalizovana, ali u celo planiranje ulazi mnogo drugih razmatranja – trudićete se da ispunite očekivanja i pokušaćete da učinite sve goste srećnim. Sa manjim venčanjem, ostavite to iza sebe. Sada se možete fokusirati na autentičnost i nameravanje, donoseći odluke koje su jedinstvene i koje odgovaraju vama i vašem suprugu pre svega. Vi i vaš partner možete raditi zajedno kako biste stvorili venčanje koje se uklapa u vašu viziju, proveravajući jedno s drugim tokom puta kako biste to garantovali.

Vaše venčanje je vaše

Vaš dan venčanja postane magla kada se bavite venčanjem i prijemom koji imaju masivni raspored, gde ima previše tanjira koje treba održavati. Odbacite taj stres i živite trenutak! Možete uživati u svom venčanju čineći ga svojim. Usporite i ”zagrlite” momenat dok se on dešava, umesto da ga proživljavate kroz uhvaćene fotografije i video snimke.

Ostavite komentar