Šta mi je bilo potrebno da konačno odustanem od izlazaka?

Moja novogodišnjia odluka bila je da odustanem od izlazaka. Bilo je nekoliko razloga koji su me naveli na ovu veliku odluku. Nije bilo lako, obećavam, jer sam prilično veliki zavodnik.

Naša generacija ima prilično teško vreme sa izlascima, i često čujem kako momci to upropaste. U poslednjih godinu dana sam bila u dve veze, pa nisam morala puno da se bavim izlascima.

Primetio sam koliko su momci nepoštovani. Ponekad se osećate kao ništa više od komada mesa i to zaista povređuje vašu dušu. Iako se trudite da ne shvatite to lično, teško je.

Teško je kada muškarci nisu pristojni i tretiraju vas loše. To mi se stalno dešavalo dok sam bila slobodna i napokon sam se umorila. Bilo mi je dosta muškaraca.

Svaki momak sa kojim sam neobavezno izlazila ili flertovala je bio zabavan… Sve dok nisu shvatili da moraju uložiti trud i upoznati me. Nije bilo vredno čekati ih, i ubrzo bi odlazili. Svaki put sam bila razočarana.

Svaki put sam se osećala loše. Svaki put sam se osećala kao da nešto nije u redu sa mnom. Osećala sam kao da sam stalno odbijena. Više nisam mogla to da podnesem.

Nisam mogla da podnesem nepoštene momke. Momke koji očekuju da se predam već na trećem izlasku. Momke koji žele samo da gledamo film i “lenčarimo”.

Pa, pogodite šta? Prestala sam sa tim. Prestala sam da šaljem flertujuće poruke momcima. Prestala sam da tražim dečka. Prestala sam da dajem svoj broj. Bila sam potpuno slobodna od poslednjeg trenutka kojeg se sećam.

Veze u kojima sam bila nisu bile najbolje za moje samopouzdanje. Naučila sam iz tih veza i ne žalim zbog njih. Ali umesto da odem osećajući se voljeno, osećala sam se iskorišćeno, loše tretirano, besno i povređeno.

Momci su me koristili onoliko koliko im je trebalo, a kad im više nisam bila korisna, otišli su. To me je povredilo i još uvek osećam hladnoću kad se osvrnem. Znala sam da ne mogu nastaviti da živim tako.

Znala sam da ne želim biti povređena, da sumnjam u sve, i da se pitam kada će me sledeći momak prevariti. Moje srce to više nije moglo podneti. Osećala sam da mi je srce slomljeno i da ne može da se oporavi.

Nije važno jesu li to “dobri momci” ili čuveni “ne kao drugi momci”. Za mene je to bilo previše. Bila sam gotova sa nepoštovanjem. Znala sam da je vreme da se usredsredim na sebe.

Treba da stavim sebe na prvo mesto, jer na kraju krajeva, to je sve što imam.

Počela sam da razmišljam o svim stvarima koje želim u narednoj godini. Imala sam toliko velike snove. Imam toliko toga što treba postići i ciljeve koje treba ostvariti, a momci uvek dolaze na put. Obično bih stavila svoje ambicije u drugi plan.

Divan je osećaj kada ste je jedina osoba koju morate impresionirati, zapravo vi. Više me niko ne razočarava. Nisam više razočarana. Nisam više nepoštovana jer sam sama. Planiram to raditi godinu dana, ali ko zna; možda mi se toliko svidi da potraje duže.

Zapravo je sjajan osećaj znati da kontrolišete svoju sreću. Ne morate se oslanjati na momka i on ne može upropastiti vaš divan dan.

Ovo nije o odustajanju od ljubavi zauvek ili o tome da kažemo da su momci đavoli. Radi se o slušanju svog srca i znati kada treba napraviti pauzu. Čak i kada vam se ono što radite zaista dopada.

Moje srce je trebalo pauzu, i nisam htela postati sumorna. Nisam htela postati hladna. Zato sam znala da moram da prestanem neko vreme.

Ako vam se bilo šta od ovoga čini poznatim, podstičem vas da učinite isto. Ako je neko bio zao prema vama, ako vas je neko povredio, ili ste jednostavno umorni od svega, sasvim je u redu da stanete i da se malo posvetite svom mentalnom zdravlju.

Jer jednog dana će osoba ući u vaš život i sve će se posložiti. Nikad se nećete osvrtati, i bićete srećni što ste čekali tu osobu. Kada sam odlučila da odustanem od izlazaka, to je predstavilo prekretnicu u mom životu.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.