Šta kad je seks u vezi loš?

Kada je u pitanju čovek, malo je stvari kojima smo više opsednuti od seksa. Pričamo o tome. Razmišljamo o tome. Pišemo o tome. Bez obzira u kom delu sveta živite, seks igra veoma važnu ulogu kada su u pitanju odnosi i način na koji se povezujemo i povezujemo sa našim partnerima. Međutim, seks ne utiče uvek na naš život na dobar način. Naročito kada usvojimo nezdrave stavove ili seksualne obrasce ponašanja koji potkopavaju našu krajnju sreću.

Seks je važan deo svake zdrave veze, ali ponekad može postati problem kada nije dobar. Loš seks može uzrokovati stres, nesigurnost i nizak libido, što može dovesti do raznih problema u vezi.

Loš seks smanjuje komunikaciju između vas i vašeg partnera. Ljudi komuniciraju tokom seksa. Šta hoće a šta neće, kako hoće itd. Može da zbliži oba partnera i stvori intimnost između njih. Pa šta se dešava kada problemi počnu da nastaju u spavaćoj sobi? Jedna studija je otkrila da smanjenje seksualne komunikacije u spavaćoj sobi može dovesti do manje opšte komunikacije. Manje komunikacije može dovesti do problema u vašoj vezi. Kada je komunikacija manje, oba partnera se sve više udaljuju i to može negativno uticati na vezu, ili u teškim slučajevima može prekinuti vezu.

https://unsplash.com/

Loš seks može stvoriti frustraciju. Loš i nezadovoljavajući seks može dovesti do toga da se oba dela osećaju frustrirano i pod stresom. Kada ste frustrirani, teže je razmišljati racionalno. Preterano reagujete na trivijalne probleme, možete izgubiti smisao za humor i više se ne možete šaliti. Kada se to dogodi, to dovodi do više nesporazuma između vas i vašeg partnera, što dovodi do više svađa i zategnutih odnosa. Osim što loš seks utiče na vašu vezu, on takođe utiče na druge oblasti vašeg života kada se gomilaju frustracije.

Posvećenost procesu

Promena zahteva trud i posvećenost. Odabir da radimo na poboljšanju bilo kog dela našeg ljudskog funkcionisanja, u meri u kojoj smo fizički i mentalno sposobni, je pre svega izbor – i obaveza.

To znači da ćete morati da pričate o svom nezadovoljstvu sa svojim partnerom. Ali pre nego što to uradite, možda ćete morati da utvrdite šta vas tačno odbija i zašto. Na primer, da li je problem da želite da imate više seksa ili manje? Ili čak, možda, uopšte nijedna? Da li žudite za više raznovrsnosti? Da li želite da vaš partner pokaže veću nežnost i pažnju? Kada shvatite šta vas odbija, razmislite o razlozima koji mogu biti u osnovi vašeg nezadovoljstva.

Budite iskreni i otvoreni, ali takođe pažljivo čujte šta partner ima da kaže. Moguće je da je partner takođe nezadovoljan i da su razgovor i zajedničko rešavanje problema najbolji način da se stvari poprave.

Ostavite komentar