Spremanje jaja – najbolji način

Spremanje jaja ne deluje kao komplikovan proces, ali postoji nekoliko metoda. Tradicionalni način je kuvanje jaja nekoliko minuta dok ne postanu mekana. Nakon kuvanja, prenesite ih u veliku posudu sa ledenom vodom i ostavite da se ohlade. Ljuštenje jajeta može biti teško, ali nije nemoguće. Najlakši način je dodati 1/2 kašičice soli u ključalu vodu. Za ukusniji rezultat, poslužite kuvana jaja sa paprikom i vlašcem.

Koristite lonac sa jakom vatrom

Pri kuvanju jaja, koristite lonac sa jakom vatrom i pokrijte ga nakon što ih skuvate. Sirće u vodi će olakšati ljuštenje ljuske. Upotreba starijeg jajeta takođe će povećati količinu vazduha unutar jajeta. Prostor između ljuske i belanca će biti veći. Da biste dobili savršeno žumance, kuvajte jaje šest minuta. Zatim ga skinite sa vatre i oljuštite. Kada je žumance skuvano, trebalo bi lako da se izvuče.

Održite svežinu duže

Pri spremanju jaja, koristite posuđe sa neprijanjajućim premazom. Nakon što voda provri, pokrijte lonac i ostavite jaja da odstoje oko dva do tri minuta. Sirće će pomoći da se ljuska lakše skine i produžiti svežinu žumanceta. Takođe je bolje koristiti starija jaja. Ona se lakše ljušte, jer imaju veće vazdušne džepove i prostor između ljuske i belanca. Takođe je važno proveriti temperaturu vode i osigurati da jaja nisu previše tvrda ili premekana.

Temperatura jajeta

Pri spremanju jaja, koristite posuđe sa neprijanjajućim premazom i začinite ih solju i biberom. Nakon što voda dostigne željenu temperaturu, pokrijte tiganj. Zatim sipajte sirće i ostavite jaja da odstoje oko dva minuta. Ovaj korak će obezbediti da jaja imaju pravilnu temperaturu i da se pravilno skuvaju. Ako niste sigurni koja metoda je najbolja za vaša jaja, isprobajte neke od gore navedenih saveta kako biste postigli savršene rezultate.

Verujte procesu

Važno je napomenuti da neki sastojci menjaju boju, a drugi mogu prekuvati jaja. Uvek se uverite da su jaja temeljno skuvana. Zatim dodajte nekoliko sastojaka, kao što su puter ili začini. Često će proces biti lakši. Nakon dodavanja svih sastojaka, pokrijte tiganj i pustite jaja da se ohlade. Kada belanca budu spremljena, dodajte malo soli i bibera po ukusu. Po želji, možete dodati malo sirćeta u vodu.

Napomene

Ako želite savršena jaja, kuvajte ih na srednje jakoj vatri. Stavite ih u tiganj sa neprijanjajućim premazom i začinite solju i biberom. Zatim ih kuvajte dva do tri minuta. Čak možete dodati kašičicu sirćeta u ključalu vodu. Iako je ovo najjednostavnija metoda, i dalje je jedan od najboljih načina za kuvanje jaja. Ako nemate tiganj sa neprijanjajućim premazom, možete koristiti tiganj koji ima takav premaz za pravljenje omleta. Spremanje jaja nije komplikovan proces ali uvek možemo saznati nove trikove kako da ga učinimo lakšim i bržim!

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.