Najisplativije vrste povrća za gajenje u plasteniku

Gajenje povrća u plasteniku može biti izuzetno isplativo ako se odaberu prave sorte. Evo četiri vrste povrća koje se preporučuju kao najisplativije za uzgoj u plasteniku:

Paradajz: Sorte poput Pink, Pink Rock, Matias, Big Beef i Optima su otporne na temperature i bolesti te se odlikuju visokim prinosom.

Krastavac: Sorte kao što su Darina, Ajax, Edona i Monolit su otporne na razne uslove i pružaju dobar prinos.

Paprika roga: Sorte poput Slonovog uha, Kaptur, Mišina, Redkan su popularne zbog svoje ukusnosti i prilagođenosti plasteničkim uslovima.

Paprika babura: Sorte Belladona, Salana, Istra, Bibic i Blancina pružaju visoke prinose i odlične su za uzgoj u plastenicima.

plasteniku

Za uspešno gajenje ovih vrsta povrća važna je dobra priprema zemljišta, izbor kvalitetnih sadnica, pravilno zalivanje, đubrenje, kontrola štetočina i bolesti, kao i održavanje optimalne temperature i ventilacije u plasteniku. Takođe, važno je voditi računa o pravilnom razmeštaju biljaka u prostoru plastenika, kao i o potrebama svake vrste povrća.

Uz pravilnu negu i praćenje, ove sorte povrća mogu pružiti visoke prinose i biti izuzetno isplative za uzgoj u plastenicima.

Ostavite komentar