Renoviranja po kući koje možete da odradite i sami

Hajde da pogledamo projekte renoviranja koje možete sami isprobati.

Kada renovirate kuću, postoje neke stvari poput električnih radova koje biste trebali prepustiti profesionalcima.

Međutim, postoji i niz stvari koje možete sami uraditi, što će vam uštedeti mnogo novca na radnoj snazi i naučiti vas neke vredne veštine.

Krečenje

Očigledno, jedan od najlakših zadataka dekoracije i renoviranja je krečenje. Svako može uzeti četku ili valjak i krenuti sa krečenjem zidova.

To je najjednostavniji način da unesete malo boje u svoj dom i pretvorite ga iz dosadnog u fantastičan.

Međutim, postoje neki trikovi koje trebate savladati uz to. Prvo, trebate se pobrinuti da su linije na plafonu lepo i uredno izrađene ako nećete krečiti sve u istu boju.

Iako može stvoriti zanimljivu prostoriju ako okrečite plafon, većina želi jasnu liniju između ova dva elementa. Ako morate prekriti tamnu boju svetlom bojom ili razmišljate o krečenju nekoliko boja na istom zidu, sve to može vam pružiti zanimljive veštine kada završite.

Kada imate teško dostupna područja za krečenje i obične merdevine vam ne pružaju pristup, možete iznajmiti pištolj za krečenje.

Postavljanje parketa

Postoji toliko vrsta podova koje možete izabrati za svoj dom.

Iako su tepisi najbolje postavljeni od strane profesionalaca, nema razloga zašto ne biste sami pokušali postaviti drvene podove.

Mnogi od najboljih prodavaca parketa u Srbiji pružaju vam ne samo parkete već i vodič za postavljanje parketa i potrebne dodatke.

Prateći vodič i pažljivo pristupajući poslu, nećete imati problema sa postavljanjem parketa.

Ne samo da ćete dobiti predivan drveni pod, već ćete osetiti zadovoljstvo znajući da ste ga postavili sami.

Presvlačenje nameštaja

Nemojte se fokusirati samo na strukturne promene prilikom renoviranja. Da li ste ikada pomislili da bi neka fotelja ili neki drugi komad nameštaja izgledali bolje u drugoj tkanini?

Zašto ne biste pokušali da ih preobložite? Ovo može biti jednostavno čak i ako ne smatrate sebe veštim šivačem.

Možete to uraditi pravilno tako što ćete pronaći uzorak i sašiti nešto na mašini za šivenje, ili jednostavno možete koristiti heftalicu i pištolj za lepak. Dodajte malo boje i lako možete transformisati komad nameštaja za koji niste bili previše zainteresovani u jedan koji ćete ceniti.

Ako nikada niste pokušali sa uradi sam projektima, može biti vrlo uzbudljivo započeti. Ipak, nema razloga zašto ne biste pokušali sami nešto da uradite.

Izaberite jednostavan zadatak da biste se zagrejali i videli da li će vas uhvatiti strast za unapređenjem doma.

Ostavite komentar