Da li su bubamare dobra sreća u feng šui-u

Bubamare se smatraju simbolom sreće i radosti u mnogim kulturama širom sveta. Možda se sećate dragih uspomena iz detinjstva sa ovim dragocenim stvorenjima. Bilo je toliko srećno kada bi se jedna mala bubamara sletela na vas, kao podsetnik na vaše jedinstveno i posebno mesto u svetu. Da li su bubamare dobra sreća u feng šui-u? Priroda se prepoznaje kao moćan učitelj za nas. Saznajte šta bubamare predstavljaju i kako se mogu koristiti da poboljšaju feng šui vašeg doma.

Feng šui je drevna veština kako raditi sa energijom prostora kako bi se poboljšao protok u vašem životu. Praksa feng šui-a potiče iz Kine, ali se proučava širom sveta, tako da prirodno, ova metoda prevazilazi kineske simbole. Iako nije tradicionalna slika, principe feng šui-a možemo primeniti na simbol srećne bubamare.

Simboličko značenje bubamare

Bubamare su vrsta insekata. Imaju svetlo crvenu (ili narandžastu) tvrdu, okruglu i kupolastu ljušturu sa tačkicama crne boje. Opciono, ne predstavljaju opasnost za ljude i bile su prijatelji biljkama i usevima jer se hrane vašljivcima i drugim štetnim insektima koji napadaju biljke. Zbog toga se smatraju zaštitnicima biljaka i farmera.

Bubamare se smatraju simbolom sreće i prosperiteta širom sveta. Deca i odrasli se jednako raduju kada ih pronađu. Kada pronađete jednu bubamaru, gotovo je kao da je ona izabrala vas da vam poželi sreću.

Feng šui i bubamare

Boja je važan alat u feng šui-u kako bismo dobili uvid u energetske osobine simbola. Bubamara se ističe svojom svetlo crvenom (ili narandžastom) bojom i crnim tačkicama.

U feng šui-u, crvena je najpovoljnija i najsvetija boja. Povezana je sa energijom elementa vatre, jednog od pet elemenata. Vatra je povezana sa vitalnošću, ekspanzijom i privlačenjem pozitivne qi (životne energije). Crvena i energija vatre se ističu svojom živahnošću. Slično tome, slika bubamare je svetla i živa u kontrastu sa većinom boja koje vidimo u našem okruženju.

U feng šui-u, unošenje crvene u prostor može pozvati dinamičnu i prosperitetnu energiju. Ove osobine se takođe odnose na vatrenu narandžastu varijantu bubamara. Boja crvena je takođe zaštitnička, što se uklapa sa načinom na koji bubamare mogu štititi biljke i useve od štetočina.

Crna je takođe deo boje bubamara. Crne tačkice na crvenoj ljušturi daju bubamari jedinstven izgled. U teoriji boja feng šui-a, crna boja je povezana sa elementom vode. Element vode simbolizuje mudrost, eleganciju, tečnu energiju, a crna vodena energija takođe pomaže da ublaži vatrenu crvenu qi.

Korišćenje simbola bubamare u vašem domu

Ako volite bubamare, ovaj srećni simbol može biti uključen u feng šui vašeg doma kako bi promenio i poboljšao protok sreće i prosperiteta.

Umetnost sa bubamarama

Neki ljudi su oduvek privučeni bubamarama kao životinjskim totemom. Predlažemo da poslušate svoju intuiciju u vezi s tim. Možete uključiti sliku bilo gde u svom domu kako biste pozvali i počastili vaš poseban odnos sa bubamarama kao simbolom dobrih blagoslova i srećne qi.

Ulazna vrata

Ulaz vašeg doma je mesto gde energija ulazi u vaš dom i život za vas i vašu porodicu. U feng šui-u, moćno je napraviti prilagodbe srećnim talismanima i slikama na ulaznim vratima. Bubamara može biti veseli simbol koji ćete uključiti na ovom mestu ako vam je privlačna. Pokušajte postaviti sliku bubamare u ili oko vašeg formalnog ulaza kako biste pozvali dobrodošlicu i zaštitu.

Dečija soba

Slike bubamara u dečijoj sobi imaju smisla. Postoji toliko slatkih figurica, plišanih igračaka i dečijih umetničkih dela koja mogu dodati vedrinu i radost u dečiju sobu. Čak i slikovnica može biti uključena kako bi se poboljšao feng šui prostora za sreću i zaštitu. Takođe, možete produbiti značenje deljenjem svojih ličnih priča i veza sa ovim simbolom sreće.

1 Comments

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.