Praktični saveti za uređenje kuhinje

Da li imate problema kada je u pitanju uređenje kuhinje. Kako smesti sve stvari u kuhinjske ormariće da sve izgleda uredno, ali ujendo i praktično?

Kuvanje može da se pretvori u uživanje kada imate dobro organizovanu kuhinju u kojoj sve možete da pronađete odmah, bez dodatnih napora.

Predstavićemo vam nekoliko ideja kako možete bolje organizovati kuhinjski prostor:

Držači pričvršćeni za vratanca od kunjskih ormara

Ovaj prostor može biti pametno iskorišćen, posebno kada imate malu kuhinju i nemate dovoljno slobnog prostora. Neke od držača koje kao primer možete videti ispod teksta, možete pronaći u radnjama za uređenje kuće i iskoristi ih za skladišćenje papira za pečenje ili folija, kao i za skladišćenje dasaka ili poklopaca. Ovo je super ideja, jer vam stvari ostaju uredne i na dohvat ruke, tako da će vaše kuvanje biti olakšano i znatno brže ćete pronaći ovakve stvari.

Uređenje prostora ispod sudopere

Obično u ovom prostoru nam stoje stvari za čišćenje kuhinje, kao i dodatna sredstva ili kese za đubre. To sve može biti veoma neuredno i teško za organizovanje. Evo nekih ideja kako taj prostor možete srediti da izgleda potpuno uredno i funkcionalno.

Organizacija posuđa u kuhinji

Teško nam je rasporediti posuđe da izgleda uredno, ali još teže je srediti da bude dostupno. Jedno od rešenja može biti metalne pregdrade koje vaše posuđe drže urednim, ali možete ih korisiti tako da ne poremetite urednost ostalih stvari.

Organizovanje začina

Ukoliko želite da osetite pravi čari kuvanja, da obroke spremate brzo ali da oni budu i ukusni, potrebno je da začine kao i sve dodatke koje koristite prilikom kuvanja skladištite tako da budu lako dostupni. To je najlakše postići ukoliko ih čuvate u teglicama ili kutijama, a ujedno sa njima i kašičice pomoću kojij ćete iskoristiti začin.

Uređenje frižidera

Svi znamo kako je teško održiti uredan frižider, ali postoje danas veliki broj organizatora ili kontenjera koji nam mogu u tome pomoći. Vaše namernici ostaće sveže, ali možete ih poluspremiti tako da vam budu uvek spremne za upotrebu. Tako ćete brže spremati obroke, posebno kada treba spremiti obrok pred posao ili deci za školu, kad ste u nedostatku sa vremenom.

Uređenje kuhinje je dug proces, jer potrebno je prilagoditi sve vašim potrebam. Mi smo vam dali nekoliko ideja koje možete iskoristiti i prilagoditi kuhinjskom prostoru kojim raspolažete.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.