Parfemi koje morate da imate ako ste žena

Uvođenje u svet mirisa često predstavlja putovanje kroz jedinstvene senzacije i emocije koje nam parfemi pružaju. Kao što se godišnja doba menjaju, tako se i mirisi prilagođavaju promenljivim temperaturama i atmosferi. Kada su topli letnji dani u pitanju, tražimo mirise koji će nas obuzeti svežinom, lakoćom i osvežavajućim notama. Upravo zato, žene širom sveta često se okreću letnjim parfemima kako bi otkrile mirisnu simfoniju koja će ih pratiti tokom sunčanih i vedrih dana.

U ovom članku predstavićemo vam pet najboljih parfema namenjenih ženama tokom letnjeg perioda. Ovi parfemi su posebno kreirani kako bi doneli svežinu, eleganciju i lakoću tokom vrelih meseci. Od laganih citrusnih nota do cvetnih akorda i mirisa egzotičnih voćki, ovi parfemi pružaju jedinstven doživljaj koji će vas osvežiti i podići vaše raspoloženje dok se prepustite lepoti leta.

1.Coco Mademoiselle:

Citrusne note na vrhu čine ovaj parfem modernim, dok teže note poput pačulija i ruže čine da on bude vremenski neograničen.  Coco Mademoiselle i dalje je jedan od najprodavanijih ženskih parfema na svetu, čak i nakon 20 godina od svog izlaska, što samo potvrđuje tu činjenicu.

Takođe, predstavlja jedan od najnosivijih Chanelovih parfema do danas, i verovatno poslednji Chanel za dame koji je ostavio tako veliki uticaj na svet mode.

2. Eau des Merveilles:

Ako do sada niste otkrili ovaj remek-delo, sada je savršeno vreme da ga otkrijete pre nego što dođu letnje vrućine. Dolazi od Hermes-a, brenda jednako važnog u svetu parfema kao što su Dior ili Chanel, zaljubiće te se u lagani Eau des Merveilles.

Dobro izbalansiran miris gorke narandže sa blagom slatkoćom koja postaje smolasta i drvenasta kako se miris suši, a pri tome ne preplavljuje citrusne note.

3. Elizabeth Arden Green Tea

Lagani parfem koji se može nositi svakodnevno, sa profilom citrusa i zelenila. Osvežavajuća i lagana kreacija koja će vam pomoći da započnete dan na pravi način, i verovatno najpristupačniji ženski parfem na ovom spisku.

4. Dolce&Gabbana Light Blue Sun

Kombinacija limuna, kokosa i frangipanija iznad poznatih mošusnih osnova čini Sun najinteresantnijim izdanjem u liniji do danas. Ovaj parfem je dobar i na neki način nedovoljno cenjen izdanak iz linije koji će vas vizuelno odvesti na plažu, obalu i slična mesta pored mora.

Citrusne note na vrhu, voće i mošus u osnovi se lepo mešaju i stvaraju svež tropski voćni napitak koji će svako obožavati. Što se tiče trajnosti, to zavisi od toga gde ga nosite. Preporučili bi da Sun nosite u kancelarijskom okruženju jer će pravo sunce brže apsorbovati miris sa vaše kože.

5. Acqua Di Parma Blu Mediterraneo Mandorlo Di Sicilia

Mnogi povezuju Mandorlo Di Sicilia sa mirisom Fante sa dodirima bademastog trešnjinog sirupa.

Osim citrusnog otvaranja koje se nalazi u skoro svakom drugom parfemu Ackua di Parma, ovaj parfem je čisti orijentalni miris koji najbolje funkcioniše tokom letnjih noći i odmah se ističe zvezdastim anisom i bademom. Oni koji vole dugačke i bezbrižne šetnje pored plaže će još više uživati u ovom terapeutskom mirisu.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.