Navike žena koje uvek imaju zdrav libido

Baš kao što vežbate da biste ostali u formi ili održavate praksu meditacije za svoje mentalno zdravlje, uspostavljanje navika za kontrolu vašeg libida ne mora se dogoditi preko noći. Ponekad je potreban posao. Važno je imati na umu da svaki deo vašeg tela tokom vremena prolazi kroz faze — čak i naš libido. I dok bismo svi voleli zdrav libido 24/7, ponekad naši seksualni nagoni napreduju punom brzinom, a drugi put su u zastoju. Ako prolazite kroz fazu u kojoj jednostavno ne možete da se oraspoložite, znajte da niste sami i da postoje načini da se izvučete iz nje. Svako zaslužuje da uživa u seksu i raduje mu se. Čitajte dalje o sedam navika koje žene koriste da očuvaju svoj libido zdravim.

Da biste održali zdrav libido praktikujte sledeće:

Cenite vreme koje provodite sami

Briga o sebi i svom zdravlju može se primeniti na razne načine, koji uključuju i zdravlje libida, a uživanje u sopstvenom društvu, odnosno u vremenu koje provodite sami, jedan je od načina. Da biste se osećali dobro u svojoj koži, potrebno je da budete opušteni, a da biste bili opušteni treba da odredite odakle dolazi pritisak i kako da ga umanjite. To ćete najbolje postići provodeći kvalitetno vreme u druženju sa sobom. Radite ono što volite i kombinujte sa onim što znate da treba da radite jer je dobro za vas. Izađite u prirodu, vežbajte, pripremajte sebi zdrave obroke, mirišljavu kupku, čitajte, gledajte omiljenu seriju, vodite dnevnik – to je mentalna pauza koja vam je potrebna da se resetujete, opustite, povežete sa svojim telom i svojim osećanjima. Kada se napunite energijom – i libido raste!

Eksperimenti za zdrav libido

Ne postoji bolji način da stimulišete libido, nego da probate nešto novo. Možda ste prošli kroz stresan i krizni emotivni period, možda osećate da ste se udaljili od partnera, ili ste prekinuli vezu i nemate partnera. Da biste se osećali seksi i poželjno, odnosno, da biste uspostavili zdrav libido, isprobajte sami ili sa partnerom neku seks-igračku, pronađite stimulaciju u erotskom ili pornografskom sadržaju, isprobajte intimnu masažu, eksperimentišite – i uživajte. Šta god da izaberete, ukoliko to radite zajedno sa partnerom, ne samo da ćete održati libido zdravim, već ćete osnažiti i vaš odnos.

Odlučite šta vam se sviđa, a šta ne

Deo održavanja zdravog libida je da znate šta vam se dopada, a šta ne (aka šta vam prija ili šta vas pali u odnosu na ono što ne), ali je u redu ako to još uvek shvatate – to je deo zabave u eksperimentisanju. Možda biste mogli da isprobate novu poziciju i igranje uloga ili da se oslonite na zadovoljstvo koje ste se možda osećali sramotnim u prošlosti. Otkriti šta vam se dopada, a šta ne, znači izbaciti naraciju koju ste možda naučili o tome šta bi žene trebalo da vole, a šta ne bi trebalo da vole u ​​seksu. Dozvoljeno vam je da uživate u čemu god želite , i niko ne bi trebalo da vam kaže drugačije. To je vaše telo i vaš libido, tako da možete da odlučite.

Izgradite poverenje i komunikaciju u vezi

Standard savremenih odnosa je vrlo nizak – prečesto muškarci žele samo dobar seks, a ženama je potrebno da se povežu da bi mogle da imaju dobar seks. Prečesto, muškarci pruže ženema priliku za povezivanje da bi došli do dobrog seksa, a zatim sve ostane samo na tome i žene ostaju povređene. Beznadežna situacija – dok ne nađete nekog sa kim možete graditi odnos zasnovan na poverenju i komunikaciji. To ne znači da ne možete imati zdrav libido ako nemate odgovarajućeg partnera, ali ako ga imate, onda je građenje zdravog odnosa i te kako povezano sa održavanjem nivoa vašeg libida.

Redovno vežbajte

Vežbanje je dobro za psihu i telo iz istog razloga – naprezanje mišića podstiče proizvodnju endorfina (hormona sreće), a sa višim nivoom hormona bolje se osećate i fizički i psihički. Žene koje redovno vežbaju, pored ostalih benefita, imaju i zdrav libido, zbog redovnog priliva endorfina.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.